19:11 / 11.11.2019.

Autor: HRT/Hina

Vatreni za "Vatreno srce": Naša je dužnost da pomognemo

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski nogometni reprezentativci i stručni stožer 'pojačani' brojnim zvijezdama i osobama iz javnog života sudjeluju na donatorskoj večeri za Zakladu Vatreno srce.
Hrvatski nogometni reprezentativci i stručni stožer 'pojačani' brojnim zvijezdama i osobama iz javnog života sudjelovali su na donatorskoj večeri za Zakladu Vatreno srce za pomoć Dječjoj bolnici Kantrida te za akciju Korak u život. Pomoć potrebna Dječjoj bolnici Kantrida

Akcija se održavala uz prijenos uživo na Drugom programu HRT-a, a za bogat zabavno glazbeni program pobrinula su se brojna imena hrvatske glazbene scene i mladi glazbenici iz popularne emisije A strana. - Naša je dužnost da pomognemo. Igrači žele pomoći, ovo je sjajna akcija i mi smo uvijek spremni pomoći na svoj način. Moramo se uvijek odazvati kad imamo mogućnost ovo ostvariti, rekao je Zlatko Dalić.
Zakladu Vatreno srce prije više od deset godina osnovali su igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije s ciljem pomaganja djeci diljem Hrvatske. U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić, te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino.

- Sretan sam što smo ušli u drugo desetljeće našeg rada. Hrvatska reprezentacija je integrativni i pozitivni brend i ovom akcijom ona se okrenula prema temama koje su pozitivne, korisne i dobre hrvatskom društvu, kazao je prof dr. sc. Josip Paladino dodavši: - Ove godine smo nastavili s akcijom pomoći bolničkim ustanovama s djecom i za pomoć mladima i djeci koji su bez adekvatne roditeljske skrbi.
- Došli smo da pomognemo u hvalevrijednoj akciji. Svi smo najosjetljiviji kad treba pomoći djeci, mnogi smo u ekipi roditelji, sretni smo što smo tu i da možemo pomoći djeci, kazao je kapetan reprezentacije Luka Modrić.
Sredstva su se prikupljala donacijama i putem call centra, a cjelokupan iznos ovogodišnje akcije bit će doniran Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida koja godišnje primi gotovo 13 tisuća malih pacijenata te za akciju Korak u život koja mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurava stipendije za fakultetsko obrazovanje. Zahvaljujući pozivima tijekom emisije na HTV-u 2 prikupljeno je više od pola milijuna kuna.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker istaknuo je kako će Savez dodati još sto tisuća kuna prikupljenom iznosu.
Prošlogodišnjom je akcijom osigurano pet petogodišnjih stipendija koja mladima djeci slabijeg imovinskog stanja i bez odgovarajuće skrbi omogućava nastavak akademskog obrazovanja nakon završetka srednje škole.
Hrvatski reprezentativci pozvali su sve građane da podrže akciju pozivom na poseban broj telefona 060 9002 koji je aktivan od 1. studenog do 1. prosinca. Cijena poziva je 6,25 kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!