12:42 / 01.12.2018.

Autor: HRT

Vatreni u iščekivanju ždrijeba kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će nositelj u kvalifikacijama za EURO 2020. godine, a ždrijeb će se sutra, 2. prosinca, održati u Dublinu.
Hrvatska nogometna reprezentacija bit će nositelj u kvalifikacijama za EURO 2020. godine, a ždrijeb će se sutra, 2. prosinca, održati u Dublinu.

Europska smotra će od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine biti održana u 12 različitih gradova u 12 država Starog kontinenta. U kvalifikacijama će nastupiti svih 55 zemalja članica Uefe.
Vatreni su uspješno prošli pet od šest kvalifikacijskih ciklusa za Europska prvenstva. Natjecanje po kvalifikacijskim skupinama na rasporedu je od 21. ožujka do 19. studenoga 2019. godine.

Delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na ždrijebu u Dublinu činit će izbornik Zlatko Dalić, izvršni direktor Damir Vrbanović, voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac, team managerica Iva Olivari i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Prva jakosna skupina: Švicarska, Portugal, Nizozemska, Engleska; Belgija, Francuska, Španjolska, Italija, Hrvatska, Poljska

Druga jakosna skupina: Njemačka, Island, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Rusija, Austrija, Wales, Češka

Treća jakosna skupina: Slovačka, Turska, Republika Irska, Sjeverna Irska, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Bugarska, Izrael

Četvrta jakosna skupina: Mađarska, Rumunjska, Grčka, Albanija, Crna Gora, Cipar, Estonija, Slovenija, Litva, Gruzija

Peta jakosna skupina: Makedonija, Kosovo, Bjelorusija, Luksemburg, Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan, Moldova, Gibraltar, Farski Otoci

Šesta jakosna skupina: Latvija, Lihtenštajn, Andora, Malta, San Marino

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!