13:18 / 22.03.2019.

Autor: A.M./HNS

Vatreni u Budimpešti pred punim stadionom, HNS objavio upute

Navijači na Maksimiru (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Navijači na Maksimiru (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nakon pobjede nad Azerbajdžanom hrvatsku nogometnu reprezentaciju u nedjelju u 18 sati čeka utakmica s Mađarskom u Budimpešti.
Nakon pobjede nad Azerbajdžanom hrvatsku nogometnu reprezentaciju u nedjelju u 18 sati čeka utakmica s Mađarskom u Budimpešti.

Stadion je rasprodan, a Hrvatski nogometni savez objavio je upute za hrvatske navijače, koji će biti smješteni u Sektoru E (ulaz 4).

- Kupnjom ulaznice prihvaćeni su propisi Mađarskog nogometnog saveza za sportske događaje, koji između ostaloga uključuju:

- kontrolu osobnih podataka uz zabranu ulaska na stadion onima kojima se podaci na ulaznici i osobnim dokumentima ne podudaraju, bez naknade za plaćenu cijenu ulaznice

- onemogućavanje ulaska gostujućih navijača na tribine rezervirane za domaće navijače, odnosno hrvatskih navijača s jasno istaknutim obilježjima radi njihove osobne sigurnosti, na temelju Uefinog pravilnika o sigurnosti

Prema uobičajenoj praksi, na stadion nije dopušteno unositi bilo kakve predmete pogodne za nanošenje ozljeda ili štetne za zdravlje, pirotehnička sredstva, velike torbe i ruksake, transparente s bilo kakvim rasističkim, uvredljivim ili političkim porukama koje potiču mržnju, zastave veće od standardnih veličina, hranu, piće, kišobrane i druge predmete, u skladu s propisima. Na ulazu u stadion, hrvatskim navijačima pomoć će pružati i redari HNS-a.

Pozivamo sve navijače da hrvatskim reprezentativcima pomognu fer i korektnim navijanjem. Recimo zajedno NE diskriminaciji, ksenofobiji, rasizmu i svim oblicima verbalnog i fizičkog nasilja. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, poštovanja i tolerancije prema suparniku, službenim osobama i svim gledateljima.

Hvala svim navijačima na odanoj podršci Vatrenima i želimo vam sretan put natrag svojim domovima, piše HNS.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!