11:44 / 04.10.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Vatreni s gledateljima na domaćim dvobojima Lige nacija

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatski navijači ponovno će imati priliku bodriti Vatrene na domaćim utakmicama Lige nacija.
Nakon što je Uefa u četvrtak odlučila dopustiti povratak gledatelja do 30 posto kapaciteta stadiona u Uefinim natjecanjima, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je iskoristiti tu mogućnost i omogućiti gledateljima dolazak na domaće utakmice Lige nacija protiv Švedske, Francuske i Portugala, objavljeno je u nedjelju na internetskom portalu HNS-a.

Tako će, nakon skoro godinu dana pauze uzrokovane globalnom pandemijom virusa SARS-CoV-2, hrvatski navijači imati ponovno priliku gledati i bodriti Vatrene na domaćim utakmicama.

Iako je do utakmica sa Švedskom (11. listopada) i Francuskom (14. listopada) na stadionu Maksimir ostalo malo vremena za organizaciju, te usprkos brojnim zahtjevima koje organizator mora ispoštovati prema UEFA-i, IO HNS-a odlučio je da Savez učini sve kako bi hrvatskim navijačima omogućio povratak na utakmice hrvatske reprezentacije.

Nakon ovih utakmica u listopadu, Hrvatska će u Splitu, također s gledateljima, biti domaćin Portugalu 17. studenoga.

Odlukom UEFA-e, nije dopušten dolazak navijača na gostujuće utakmice.

Navijači će za susrete protiv Švedske i Francuske na stadionu Maksimir moći kupiti ulaznice za tribine Zapad i Sjever, dok su tribine Istok i Jug zatvorene za publiku nakon potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku. Cijene ulaznica kreću se od 60 do 250 kuna (Zapad sredina dolje - 250 kuna, Zapad dolje - 150 kuna, Zapad gore - 100 kuna, Sjever dolje - 60 kuna, Sjever gore - 60 kuna). Ulaznice će se moći kupiti isključivo putem interneta, uz ispisivanje ulaznica kod kuće.

Početkom sljedećeg tjedna HNS će informirati javnost o načinu i vremenu početka prodaje ulaznica. Također, Savez će pravovremeno obavijestiti javnost o svim organizacijskim detaljima utakmice odnosno strogim mjerama koje će svi gledatelji morati poštovati kako bi zaštitili svoje i zdravlje drugih gledatelja, te koncept povratka gledatelja na stadione.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!