14:12 / 07.11.2018.

Autor: I.L.K./HRT

Vatreni pozivaju navijače: Pružite ruku potrebitoj djeci

Luka Modrić, Zlatko Dalić (Igor Kralj/PIXSELL)

Luka Modrić, Zlatko Dalić (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Građani će pozivom na broj telefona pomoći u prikupljanju sredstva za pomoć Klinici za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život.
Zaklada Vatreno srce, koju su prije više od deset godina osnovali igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije, održat će u utorak 13. studenoga u hotelu Westin svečanu donatorsku večer kako bi pomogli djeci diljem Hrvatske.

Tom će prilikom biti organiziran i pozivni centar u kojem će sudjelovati svi reprezentativci, a građani će pozivom na humanitarni broj telefona pomoći u prikupljanju sredstva za pomoć Klinici za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece iz dječjih domova.

Naši reprezentativci puno su puta pokazali da imaju veliko srce, kako na terenu tako i izvan njega. Raduje me što ćemo svojim sudjelovanjem pomoći radu Klinike za dječje bolesti Zagreb i akciji Korak u život te tako još jednom kao reprezentacija, kroz Zakladu Vatreno srce, pomoći najmlađima. Pozivam sve naše navijače da daju svoj doprinos jer nema ničega ljepšega i važnijega od pružanja ruke potrebitoj djeci, istaknuo Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i član Upravnog odbora Zaklade Vatreno srce.

Uz Dalića, u Upravnom odboru Zaklade su kapetan Luka Modrić te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino, a članovi Zaklade su svi igrači i stručni stožer.

Ponosan sam što kao reprezentacija već godinama pomažemo potrebitoj djeci kroz Zakladu Vatreno srce. Mislim da smo prema najmlađima svi najosjetljiviji i da upravo djeca najviše trebaju našu pomoć pa je i ovogodišnja akcija usmjerena prema njima. Puno mališana igra puno važnije životne 'utakmice' nego smo mi igrali na Svjetskom prvenstvu te je naša uloga pomoći im u tome koliko god možemo. Siguran sam da će naši navijači prepoznati vrijednost i važnost ove akcije te ih pozivam da nam se priključe te da zajedno pribavimo sredstva za Kliniku za dječje bolesti Zagreb i za akciju Korak u život, rekao je kapetan Vatrenih Luka Modrić.

Tijekom donatorske večere, koja će se izravno prenositi na Prvom programu HTV-a, prisutni će uživati i u prigodnom zabavnom programu poznatih hrvatskih glazbenika, a bit će organiziran i pozivni centar u kojem će sudjelovati hrvatski reprezentativci. Bit će organizirana i izložba odabranih fotografija iz Rusije autora Drage Sopte, kao i izložba poznatog umjetnika Stephana Lupina inspirirana Svjetskim nogometnim prvenstvom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!