23:07 / 04.05.2018.

Autor: I.Ž.K./D.K./HRT/hns-cff.hr

Ususret finalu Kupa - Slavonija zaslužuje ovakvu utakmicu

Marijan Kustić (Screenshot: HRT)

Marijan Kustić (Screenshot: HRT)

Foto: - / HRT

Vinkovci će 23. svibnja biti nogometno središte Hrvatske. U finalu Kupa sastaju se Dinamo i Hajduk.
Nogometno središte Hrvatske 23. svibnja će biti Vinkovci u kojima će se Dinamo i Hajduk boriti za naslov pobjednika Kupa.

Tim povodom u Zagrebu je održan organizacijski sastanak Hrvatskog nogometnog saveza s predstavnicima Dinama, Hajduka, službe sigurnosti, vinkovačke lokalne uprave, NS-a Vukovarsko-srijemske županije i predsjednikom Cibalije.

Jako sam zadovoljan ovim konstruktivnim sastankom i iznesenim prijedlozima. Slijedi nam i sastanak u ponedjeljak na vinkovačkom stadionu, s predstavnicima klubova, HNS-a i MUP-a, na kojemu će se raspraviti i pojedinosti o smještaju navijača na tribinama, sigurnosti i raspodjeli ulaznica. Kapacitet će iznositi malo više od 8.000 mjesta, a rasprodao bi se i stadion za 30.000 gledatelja, izjavio je HNS-ov direktor infrastrukture i natjecanja Marijan Kustić.

Važno je da se finale Kupa igra u Vinkovcima, Slavonija zaslužuje ovako veliku utakmicu. Siguran sam da će sve proći u najboljem redu. Svima nam je u interesu da to bude festival nogometa, da se uživa u utakmici bez repova i bez ugrožavanja sigurnosti navijača
, dodao je Kustić.

Velika je stvar za Vinkovce ovakva utakmica. Imamo priliku vidjeti naša dva najveća kluba u borbi za trofej i naši su građani to prepoznali. Velika je i potražnja za ulaznicama. Zadovoljan sam što se obraća pažnja na svaku pojedinost, a Grad Vinkovci trudi se da uvjeti na stadionu budu što bolji. Ispunit ćemo sve obveze, a nakon utakmice kreće se s projektom novog travnjaka. Ta investicija olakšat će i potragu za strateškim partnerom kluba, rekao je pročelnik upravnog odjela za poslove vinkovačkog gradonačelnika Ivan Rimac.

Predsjednik županijskog nogometnog saveza i Cibalije Josip Kuterovac, istaknuo je i dugoročnu korist finala Kupa za vinkovački nogomet: Finale Kupa nogometni je praznik te stoga mi u Vinkovcima i Slavoniji imamo čast i obvezu sve dobro odraditi. Zanimanje je veliko, podiže se atmosfera, priča se samo o nogometu i uložit ćemo sve napore da budemo pravi domaćini, s poznatim slavonskim "štihom".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!