17:09 / 29.05.2018.

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

Uoči SP-a ekskluzivne premijere sportskih dokumentarnih filmova

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Hrvatska radiotelevizija svojim je gledateljima ovoga ljeta pripremila ekskluzivne premijere ponajboljih sportskih dokumentarnih filmova.
Hrvatska radiotelevizija  svojim je gledateljima ovoga ljeta pripremila ekskluzivne premijere ponajboljih sportskih dokumentarnih filmova, koji će početi s prikazivanjem uoči Svjetskoga nogometnoga prvenstva na Drugome programu Hrvatske televizije.
 
Uz iznimno bogat i sadržajan sportski program koji će, osim prijenosa utakmica, sadržavati i studijske emisije, analize te javljanja iz ruskih gradova u kojima će se igrati utakmice prvenstva, gledatelji Hrvatske radiotelevizije će uz ekskluzivne premijere dokumentarnih filmova uživati u pravoj sportskoj čaroliji.  

Gledatelji će imati priliku pogledati premijeru dokumentarnoga filma Jedan na jedanaest koji će nas približiti nekim izvanrednim trenucima FIFA Svjetskog kupa. Film prati jedanaest najljepših trenutaka iz povijesti Svjetskih nogometnih prvenstava ispričana kroz priču jedanaest velikih nogometnih zvijezda. U filmu o čaroliji nogometa i što nogomet čini tako posebnim pričaju Paolo Rossi, Carles Puyol, Andrea Pirlo, Marcel Dessaily, Andreas Brehme...

Od domaćih dokumentarnih filmova izdvajamo film Vatreni koji će biti  prikazan na Drugome programu 13. lipnja u 21 sat. Dokumentarni film Vatreni donosi pogled izvana na hrvatsku nogometnu reprezentaciju i njen povijesni uspjeh na Svjetskome prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Film je sniman čak tri godine i obuhvaća fenomen Vatrenih u kontekstu male nepoznate zemlje proizašle iz ratnih stradanja te uz snimke s nogometnih terena obiluje emotivnim svjedočenjima samih protagonista. Režirao ga je meksički redatelj Edson Ramirez koji se u djetinjstvu zaljubio u Vatrene, dok je producent filma Miroslav Blažević mlađi.

Osim premijera, u stanci između nogometnih utakmica u najgledanijim večernjim terminima bit će prikazani izvrsni dokumentarni filmovi o najpoznatijim velikanima sporta kao što su Lionel Messi, Pele, David Beckham, Ayrton Senna, Muhamed Ali...

Uz to, sve one koje zanima stvarni život običnih ljudi u Rusiji oduševit će dokumentarni serijal Gorana Milića Put u Rusiju koji se počinje prikazivati 4. lipnja na Drugome programu odmah nakon Regionalnog dnevnika. Dodajmo tome i da su za sve ljubitelje igranih sportskih filmova na repertoaru ostvarenja poput Ponovno u igri, Smrt na Matterhornu i The Cup.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!