19:18 / 15.02.2021.

Autor: Hina

Umro Duško Popovski

Duško Popovski

Duško Popovski

Foto: Screenshot / GNK Dinamo

Jedan od najboljih hrvatskih malonogometaša Duško Popovski umro je u 61. godini nakon duge i teške bolesti.

Popovski je bio prvi kapetan hrvatske malonogometne reprezentacije, ali i kapetan znamenite Uspinjače s kojom je triput osvajao naslov prvaka prestižnoga turnira Kutija šibica. Još tri Kutije je osvajao s momčadima Contra, Charlie i Termotehnom Šela.

Popovski je bio daroviti Dinamov junior, ali je sportsku karijeru realizirao ponajprije u malom nogometu postavši jedan od poznatijih zagrebačkih "haklera". Međutim, Popovski je uvijek ostao vezan uz svoju plavu generaciju, uz dečke s kojima je nastupao u Dinamovim pionirima i juniorima.

U tom su naraštaju, između ostalih, bili i Marko Mlinarić, Tomislav Ivković, Stjepan Deverić, Mladen Munjaković, Drago Dumbović, braća Zvjezdan i Boro Cvetković...  Nije propuštao redovita okupljanja Dinamovih veterana.

- Duško moj dragi, hvala ti za sve lijepe trenutke koje smo proveli. Zauvijek ćeš ostati u mom srcu, poručio je Mlinarić za Dinamovu stranicu.

- Bio mi je najbolji prijatelj, zajedno smo od moje 12. godine kad smo bili u Dinamovim pionirima, cijeli život smo skupa. Posebno pamtim doba kad smo igrali za Contru u Kutiji šibica. Čuli smo se još u subotu i do zadnjega sam trenutka vjerovao u čudo. Nažalost, sad se opraštamo. Bio je sjajan čovjek i odličan igrač, dodala je Dinamova legenda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!