Ukrajinu zamijenio Bugarskom

22.03.2022.

10:04

Autor: Željko Kapelari/Radio Zadar/HRT

Frane Čirjak

Frane Čirjak

Foto: FC Lokomotiv Sofia / Lokomotiv Sofia

Dvadeset šestogodišnji zadarski nogometaš Frane Čirjak, koji je nedavno uslijed ratnog vihora napustio ukrajinski PVC Lviv, pronašao je novi klub. Njegovo novo odredište je bugarski Lokomotiv iz Sofije.

- Nakon prisilnog povratka iz Ukrajine nastavio sam trenirati u Zadru kako bih i dalje ostao u trenažnom procesu. Priželjkivao sam da ću uskoro naći novi klub i ta mi se želja i ostvarila. Do kraja tekuće sezone, sredine lipnja igrat ću za bugarski Lokomotiv.


Kako je došlo do odlaska u Bugarsku.


- Veliku ulogu odigrao je Želimir Terkeš koji je uspostavio kontakt s Bugarima, dao mi je dosta informacija o ligi i dosta savjeta kako da se što prije aklimatiziram na novu sredinu. Zahvaljujem mu ovom prilikom na tome, a isto i na tome što sumi omogućili u klubu sa Stanova da treniram s njima i ostanem u formi.


Očekivanja od nastupa u Parvoj ligi.


- Prije svega želim se što prije vratiti u natjecateljsku formu, da skupim određeni broj odigranih utakmica i iskoristim taj period sezone što je moguće bolje – dodao je još Čirjak.


Dodajmo da je Frane prošli vikend upisao i svoj debitantski nastup za Lokomotiv koji je poražen 1:0 na gostovanju kod Levskog. Lokomotiv se na tablici trenutačno nalazi na dvanaestom mjestu u konkurenciji četrnaest momčadi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!