08:28 / 28.10.2020.

Autor: A.M./Hina

U Splitu spektakularan vatromet i bakljada Torcidi za rođendan

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Spektakularnim vatrometom i bakljadom koja je počela točno u ponoć u utorak navečer u Splitu je obilježena 70. obljetnica Torcide, navijačkog kluba Hajduka.
Spektakularnim vatrometom i bakljadom koja je počela točno u ponoć u utorak navečer u Splitu je obilježena 70. obljetnica Torcide, navijačkog kluba Hajduka. Dokumentarni film o osnivanju Torcide pogledajte danas u 20 sati na Drugom programu.
Posebno spektakularni prizori bili su iznad Rive, gdje je vatromet obasjavao i kopneni i morski prostor, a odbljesci su se zrcalili u moru. Vatromet i bakljada plamtjeli su i iznad drugih dijelova grada, pa je Split izgledao kao da se kupa u svjetlosti.
Navijački klub Torcida osnovan je 28. listopada 1950. po uzoru na brazilske navijačke skupine, a na inicijativu dalmatinskih studenta u Zagrebu Vjenceslava Žuvele, Ante Ivaniševića, Šime Perkovića, Vlade Mikulića i Ante Dorića.
Uoči proslave 70. rođendana Torcida je poručila kako se još jednom želi pokazati da Split "nema premca u obilježavanju proslava".
- U ovih 70 godina Torcida, kao najstarija europska navijačka grupa, izrasla je u pokret koji nadmašuje navijačke okvire i danas s ponosom ističemo naš doprinos društvenoj zajednici. Kad god je trebalo, Torcida se prva odazvala, bilo da se radilo o humanitarnim akcijama, darivanju krvi ili sprječavanju prirodnih katastrofa, Torcida je uvijek na prvoj crti, poručili su iz Torcide.
Također su istaknuli kako u noći u kojoj slavi 70 godina svojeg postojanja "utkana je naša nemjerljiva ljubav i vjernost prema Hajduku i našem gradu".
- U toj noći utkani su svi kilometri koje smo prošli zbog voljenog kluba, sve naše fešte i pobjede, poručila je Torcida.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!