21:13 / 04.05.2020.

Autor: A.M./HRT

U seriji "Junaci našeg doba" o sjećanjima na veliki doček Vatrenih

Andrej Kramaric, Josip Pivaric Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Andrej Kramaric, Josip Pivaric Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U posljednjoj, petoj epizodi HRT-ove dokumentarne serije "Junaci našeg doba" prikazane su snimke s dočeka u Zagrebu i razgovori s reprezentativcima o tom danu.
U posljednjoj, petoj epizodi HRT-ove dokumentarne serije "Junaci našeg doba", koja nas je provela kroz epsku priču o hrvatskoj reprezentaciji i njezinom putu do finala SP-a u Rusiji, prikazane su večeras snimke s dočeka u Zagrebu i razgovori s reprezentativcima o tom danu. -  Trg je bio strava, fenomenalan prizor. Popneš se na pozornicu, vidiš te ljude, baklje, bilo je magično, nije izgledalo stvarno, rekao je Milan Badelj. Ivan Rakitić ispričao je jednu anegdotu s tog dočeka: - Jednu scenu nikad neću zaboraviti, i sad se naježim kad se sjetim. Bio je jedan stariji čovjek koji je plakao nevjerojatno. Samo je plakao. Doviknuo mi je: "Raketa, za ovaj trenutak sam dao sve. Toliku radost ste nam dali. Ako sutra umrem, neka, sve sam doživio. Da vidim Hrvatsku i naše ljude sretne." Taj trenutak mi je veći i od medalje, veći od Svjetskog prvenstva, rekao je Ivan Rakitić. Emotivno je sve to doživio i Andrej Kramarić: -  Sjećam se da sam zaplakao četiri-pet puta, a kasnije nije ni bilo suza za plakanje. Posebno mi je teško bilo jer mi otac nije bio tu, vraćao se automobilom iz Rusije i nije stigao na vrijeme. Taj doček bit će uvijek najbitniji događaj mog života. U zadnjoj epizodi tražili smo odgovor i na pitanje jesmo li uspjeli iskoristiti učinke tog svjetskog srebra.
Sadržaj je dostupan na multimedijskoj platformi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!