U rodnom Travniku minuta šutnje za Miroslava Ćiru Blaževića

08.02.2023.

15:32

Autor: A.M./Hina

Ćiro Blažević prima ključeve Grada Travnika 5. svibnja 2022.

Ćiro Blažević prima ključeve Grada Travnika 5. svibnja 2022.

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

Povodom smrti Miroslava Ćire Blaževića sjednica Općinskog vijeća u njegovom rodnom Travniku, u srijedu, počela je minutom šutnje, a načelnik Općine Kenan Dautović uputio je brzojav sućuti obitelji Blažević, izvijestili su iz ureda načelnika.

- Načelnik Općine Dautović poslao je u srijedu sinu Miroslava Blaževića brzojav s izrazima sućuti, rekli su Hini iz ureda načelnika.


Također su naveli kako će načelnik Općine Kenan Dautović predvoditi izaslanstvo te općine na komemoraciji Miroslavu Blaževiću u Zagrebu. Miroslav Ćiro Blažević rođen je u Travniku 10. travnja 1935. godine.


U travnju 2022. godine Općinsko vijeće Travnika jednoglasno je proglasilo Ćiru Blaževića počasnim građaninom rodnog Travnika. Zahvaljujući tada na spomenutom priznanju Ćiro Blažević je u video poruci, između ostaloga, rekao "obišao sam planetu, uzduž i poprijeko, i uvijek sam spominjao moj Travnik".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!