14:19 / 14.06.2019.

Autor: Željko Kapelari/HRT

U NK Zadru izgubili strpljenje: Sudac je kriva što nemamo licenciju

Svetko Ćustić, predsjednik NK Zadra (Dino Stanin/PIXSELL)

Svetko Ćustić, predsjednik NK Zadra (Dino Stanin/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

NK Zadar nije dobio licenciju za nastup u Drugoj HNL, a u klubu smatraju da je glavni krivac Ivančica Sudac, voditeljica odjela za licenciranje HNS-a.
NK Zadar nije dobio licenciju za nastup u Drugoj HNL, ni u središnjem postupku licenciranja, niti u žalbenom, a u klubu smatraju da je glavni krivac Ivančica Sudac, voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja u HNS-u.

HNS odgovorio Ćustiću: Čvrsto stojimo iza postupka licenciranja

- Jedini krivac što nismo dobili licenciju jest Ivančica Sudac, žena koja mrzi sve što je zadarsko. Ja stojim iza ovih svojih riječi. Ona je isključivi krivac. Služi se lažima samo da bi bilo onako kako ona kaže. Osobni interes joj je ispred svega, izjavio je predsjednik kluba sa Stanova Svetko Ćustić.

- Mi smo završili našu dokumentaciju do 16. svibnja do 14 sati do kada je bio rok. Sve poslije što smo slali rekli su da ne šaljemo jer da se dokumentacija više ne prima od nikoga. Ali ja imam informaciju kako su četiri kluba nakon tog roka s tom gospođom i njezinim timom radili do zadnjeg dana prije izdavanja licencija, dakle do 20. svibnja. A s nama su završili četiri dana ranije, s našom dokumentacijom. To je pokazatelj kako se ona ponaša i što radi. O opstrukcijama koje nam je radila ranije neću niti govoriti, kaže Ćustić.

Kontaktirali smo i drugu stranu, Ivančicu Sudac, HNS-ovu voditeljicu Odjela Međunarodnih poslova i licenciranja.

- Ostajem bez bilo kakvih izjava, nemam što komentirati, nisam ni vidjela izjave. Ja prvo ne donosim odluke, ja nisam predsjednik Žalbenog tijela. Kada vidim detaljnije i ukoliko se uistinu radi o takvim optužbama onda ću odlučiti što i kako dalje i hoću li iskoristiti pravna sredstva koja nude pravilnici HNS-a i pokrenuti određene postupke. Za sada toliko, izjavila je Ivančica Sudac.

Podsjetimo, nakon što Nogometni klub Zadar nije ishodio licenciju za nastup u Drugoj HNL, čelnici kluba su se na odluku Komisije za licenciranje žalili Izvršnom odboru HNS-a koji im je žalbu odbio. NK Zadar žalbu je potom uputio i Vijeću za sportsku arbitražu Hrvatskog olimpijskog odbora koji ima snagu preinačiti ili ukinuti odluku Izvršnog odbora HNS-a.

No, šanse da se takvo nešto uistinu i dogodi su male čemu dovoljno govori podatak kako u 19 godina svog postojanja Vijeće za sportsku arbitražu Hrvatskog olimpijskog odbora nikada nije preinačilo odluku svoje članice.

Konačnu odluku Vijeća za sportsku arbitražu, za koju se nadaju kako će biti pozitivna, u Nogometnom klubu Zadar očekuju idućeg tjedna.

 
Ivančica Sudac, HNS (Luka Stanzl/PIXSELL)

Ivančica Sudac, HNS (Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!