"U HNL-u su momčadi izjednačene, a suđenje neujednačeno"

01.02.2023.

14:39

Autor: Studio 4/A.M./HRT

Ivo Mikuličin

Ivo Mikuličin

Foto: Studio 4 / HRT

U Nogometnom klubu Šibenik nema kraja šokovima. Nakon ekspresne promjene vlasništva početkom godine, slijedila je i smjena trenera.


Umjesto Cvitanovića, koji u devet utakmica nije upisao niti jednu pobjedu, vratio se Damir Čanadi, kojeg je na početku sezone zamijenio - Cvitanović.

- Meni ništa nije neobično. Želim otkriti jednu stvar koja se skrivala kao zmija noge. Čanadi nikad nije dobio raskid ugovora i sada je odlukom novog vlasnika vraćen na staro radno mjesto, a u međuvremenu je redovito primao plaću. Mario Cvitanović, koji ga je zamijenio, na utakmicama je službeno bio predstavnik kluba, a ne trener. Izgleda da u Šibeniku uvijek dolazi do promjene trenera između utakmica s Rijekom i Goricom. Cvitanović zna nogomet, ali statistika je nemilosrdna, devet utakmica, šest poraza i tri remija, rekao je Ivo Mikuličin u Studiju 4.


Gdje je logika u prodaji najboljeg napadača Delića u momčadi koja je postigla najmanje golova u ligi?


- Nama nogometnim romantičarima teško je prihvatiti da je nogomet biznis i da je sportska logika u sjeni.


Šibeniku slijedi izravan dvoboj dva 'davljenika' s Goricom...


- O sucima ne bih, zadnji put sam se istresao na njih. Bježao bih od prognoza o toj utakmici. Preklani, kad je Toplak preuzeo Lokomotivu, činilo se da Lokomotivi nema spasa, a na kraju je ispao Varaždin, a opstala Lokomotiva. U našem nogometu su dvije velike istine, ujednačenost momčadi, uz izuzetak Dinama, i neujednačenost kriterija suđenja, zaključio je Mikuličin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!