Toplak na klupi Rijeke? "Sigurno da razmišljamo i o njemu"

29.08.2022.

18:00

Autor: Ivan Ribarić/Pod stijenama Kantride/K.L./HRT

Samir Toplak

Samir Toplak

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Nogometaši Rijeke novi su tjedan dočekali na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice.

U sedmom kolu SuperSport HNL-a Riječani su upisali domaći poraz od Varaždina 2:1.

Turbulentan vikend upotpunio je odlazak generalnog menadžera za sport Roberta Palikuče, a na njegovo je mjesto privremeno uskočio Srećko Juričić.

Riječani će u samom smiraju prijelaznog roka pokušati dovesti još neke igrače, a u emisiji Pod stijenama Kantride o svim gorućim temama govorio je Srećko Juričić.

Privremeni trener Rijeke je Fausto Budicin, ali traži se novo rješenje.

- On je i dalje trener Rijeke i vodit će sljedeću utakmicu. Kao vojnik kluba daje sve od sebe dok mi ne pronađemo novog trenera. Čekamo kako će se stvari odviti dalje i onda ćemo vidjeti. Radimo na tome da dođe novi trener, razgovaramo, imamo brojna imena na listi i vjerujemo da ćemo to brzo ostvariti, rekao je Juričić.

Srećko Juričić i Andrej Prskalo

Srećko Juričić i Andrej Prskalo

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Dodao je da želi da se potraga završi čim prije, a već su ostvareni kontakti s nekim kandidatima.

- Nisam računao da će Tadić i Budicin biti tako kratko. Situacija je tako loša da ćemo morati nešto poduzeti, objasnio je Juričić.

Komentirao je i dva trenerska imena - Matjaža Keka, koji je izbornik Slovenije i Samira Toplaka koji je nedavno dobio otkaz u Gorici.

- Matjaž Kek je ostvario najbolje rezultate u povijesti Rijeke i uvijek će ovdje biti dobrodošao. Vjerujem u trenutku, kad bude slobodan, svi bi mi voljeli da se vrati. Kada će to biti? Ne znam. Mi imamo svoj put, on svoj, ali nadam se da ćemo se jednom sresti.

Samir Toplak?

- Pokazao je ovih zadnjih godina svoju kvalitetu. Dosta je ekipa izvukao iz teških situacija, sigurno da razmišljamo i o njemu, ali pustimo sad imena dok ne odlučimo, zaključio je Juričić.

Poslušajte cijelu emisiju Pod stijenama Kantride.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!