Tomašević: Razgovarao sam s Modrićem, stadion u Maksimiru do SP-a

20.12.2022.

13:52

Autor: A.M./Hina

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izrazio je u utorak uvjerenje da će do idućeg svjetskog nogometnog prvenstva biti izgrađen novi stadion u Maksimiru jer postoji dobra politička volja svih da se napokon stavi točka na i na problem koji traje više od 20 godina.

- Ovakav stadion u glavnom gradu Hrvatske je nedopustiv, to je sramota onih koji su uložili 800 milijuna kuna u to ruglo, poručio je Tomašević istaknuvši da se ide dalje u razgovorima sa svima - Vladom, Dinamom i Hrvatskim nogometnim savezom (HNS), odnosno UEFA-om, o rušenju postojećeg i izgradnji novog stadiona u Maksimiru.


Zagrebačka nadbiskupija traži da i Vlada sudjeluje u razgovorima


Grad Zagreb trenutačno raščišćava imovinsko-pravne odnose sa Zagrebačkom nadbiskupijom, koja je zatražila da i Vlada sudjeluje u razgovorima s obzirom na to da u povratu dijela zemljišta u Maksimiru obveznik obeštećenja nije Zagreb nego država.


Istodobno se radi na obnovi stadiona u Kranjčevićevoj ulici, koji je potreban kao zamjenski dok će trajati rušenje i izgradnja u Maksimiru.


Tomašević kaže da su u gradskom proračunu za sljedeću godinu predvidjeli novac za projektnu dokumentaciju za obnovu i proširenje kapaciteta u Kranjčevićevoj sa sadašnjih 4000 na 12.000 mjesta.


- To je trostruko povećanje kapaciteta i zadovoljava četvrtu kategoriju UEFA-e, kako bi se ondje mogle igrati međunarodne utakmice. Očekujem da bi, s obzirom na javne nabave, s radovima mogli početi potkraj sljedeće godine, istaknuo je.

Također se nadaju sufinanciranju radova iz UEFA-e preko HNS-a, o čemu će nastaviti razgovore s Vladom zajedno s rješavanjem problema vezanih za stadion u Maksimiru.


Tomašević je ponovio kako se za reprezentaciju ne treba graditi nacionalni stadion u Zagrebu, jer ona treba igrati i na drugim stadionima u zemlji - u Splitu, Osijeku, Rijeci i drugim gradovima.


Kratko razgovarao s Modrićem o novom stadionu


- Dobro je da se ide u ulaganje u nogometnu infrastrukturu ne samo u Zagrebu, nego i u drugim gradovima, poručio je, dodavši kako to "govori kao hrvatski građanin, a ne zagrebački gradonačelnik".


Također je potvrdio da je više puta zvao predsjednika HNS-a Marijana Kustića u Katar kako bi čestitao na uspjesima hrvatskih nogometaša, te da je nakon pobjede nad Brazilom kratko razgovarao i s Lukom Modrićem u vezi novog stadiona.


- Čestitao sam im na uspjehu, a ne bih iznosio detalje razgovora, kazao je Tomašević istaknuvši kako je izvanredan uspjeh biti treći na svijetu, te biti drugi put za redom među tri najbolje reprezentacije, te se zapitao gdje se još možemo pohvaliti da smo treći u svijetu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!