Tomašević: Bez transparentnog poslovanja Dinama nema suradnje

28.02.2023.

13:48

Autor: A.M./Hina

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da neće biti suradnje između grada i nogometnog kluba Dinamo ako u klubu ne dođe do demokratizacije upravljanja i transparentnog poslovanja.

- Vladajuća većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini složna je da ukoliko Dinamo neće poslovati na transparentan način i neće doći do demokratizacije upravljanja, umjesto da da imamo ovakav nakaradan Statut, neće biti suradnje između Grada Zagreba i Dinama, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare uoči Skupštini Dinama idući tjedan.


Podsjetio je da je Gradski ured za opću upravu i imovinsko-pravne poslove ocijenio da su teze po kojima Skupština razrješuje članove Uprave Dinama suprotne Statutu kluba kao što se i jasno odredio oko deset spornih članova koji nisu mali pravo glasa na Skupštini Dinama.


Tomašević je rekao kako dio ljudi i dalje želi zadržati u klubu one koji su iz Dinama izvukli više od stotinu milijuna kuna, o čemu postoje i pravomoćne presude.


- Ako se to dogodi, Grad Zagreb ne može ni u kojem obliku surađivati sa Dinamom oko bilo kojeg projekta, a kamoli oko realizacije stadiona za koji je zemljište vrijedno nekih 400 milijuna kuna, rekao je Tomašević. To je, naglasio je, gradska imovina o kojoj odlučuje Gradska skupština.


Oko zemljišta se i dalje se vode razgovori sa Katoličkom crkvom i Vladom, a na dijelu zemljišta pokrenut je postupak povrata imovine koji nije okončan, rekao je gradonačelnik


- Vode se razgovori sa Kaptolom i Vladom, jer ukoliko bi Crkva uspjela dokazati na sudu i dobiti povrat zemljišta, Vlada bi bila ta koja bi trebala obeštetiti Zagrebačku nadbiskupiju, kazao je.


Razgovori, kaže, idu u dobrom smjeru i očekuje da će to pitanje nakon 20 godina biti konačno riješeno.


- Bilo bi tragično da Dinamo odluči ići starim putevima izvlačenja novca kada postoji politička volja i u Vladi i Gradskoj upravi da se konačno izgradi novi stadion. Ukoliko se to dogodi neće biti suradnje između Grada Zagreba i Dinama. To garantiram, poručio je Tomašević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!