16:39 / 16.05.2020.

Autor: HRT

Testiranje u Hajduku: Za pet dana ćemo im ponovno uzeti briseve

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hajdukov liječnik dr. Ante Turić uzeo je nakon današnjeg treninga briseve nazofarinksa igračima i članovima stožera prve momčadi.
U sklopu testiranja na SARS-CoV-2 virus tijekom Covid-19 pandemije, Hajdukov liječnik dr. Ante Turić uzeo je nakon današnjeg treninga briseve nazofarinksa igračima i članovima stožera prve momčadi.

- Za pet dana ćemo im ponovno uzeti briseve nazofarinksa te za serološke pretrage dodatno još i krv, kojima dokazujemo prisustvo protutijela nastalih kao reakcija organizma na virus. Na taj način ćemo dobiti odgovor na pitanje je li netko možda bio u kontaktu s virusom. Brisevi se obrađuju PCR medotom i njima se dokazuje prisutnost RNK virusa u nazofarinksu, kazao je dr. Turić za službenu stranicu kluba.

Inače, utakmica na Poljudu između Hajduka i Intera iz Zaprešića bit će prvi dvoboj u Prvoj HNL nakon višemjesečne pauze i prekida uzorkovanog epidemijom koronavirusa. Dvoboj se igra u petak 5. lipnja u 20 sati.

Na stadionu Maksimir jučer je obavljeno drive-in testiranje igrača Dinama na koronavirus.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!