20:17 / 28.11.2019.

Autor: HRT

Tema dana: Povratak Vatrenih na HRT

-

-

Foto: - / -

Nakon višemjesečnih pregovora, Hrvatska radiotelevizija uspjela je osigurati prava za prijenos Europskog nogometnog prvenstva 2020.
Nakon višemjesečnih pregovora, Hrvatska radiotelevizija uspjela je osigurati prava za prijenos Europskog nogometnog prvenstva 2020.

Prvenstvo će se, prvi put u povijesti, održavati po cijeloj Europi, u 12 država, kako bi se obilježilo 60 godina od osnutka najjačeg europskog natjecanja. Dvadeset i četiri reprezentacije odigrat će ukupno 51 utakmicu. Sve uz prijenos na HRT-u.

Glavni urednik televizijskih programa HRT-a Bruno Kovačević i Marko Šapit, sportski komentator HTV-a, gostujući u Temi dana komentirali su povratak Vatrenih na javnu televiziju.

- Prije dvije godine, početkom lipnja, bio je težak trenutak za Hrvatsku televiziju kad nismo pronaći izlaz iz situacije. Ponudili smo po nama dosta novaca, više nego na prethodnim natječajima za europska i svjetska prvenstva, no nije bilo dostatno. Nismo gubili nadu u posljednje dvije godine, obnovili smo pregovore posljednjih devet mjeseci, bili su teški i naporni i uspjeli smo, s partnerom, ispregovarati ekskluzivna prava utakmice hrvatske nogometne reprezentacije i radit ćemo sve utakmice uz bogate emisije oko utakmica i javljanja s lica mjesta kad su naši u igri. Vidjet ćemo hoće li Vatreni tako daleko kao u Rusiji, mi ćemo ih pratiti, rekao je Kovačević. - Sve ćemo raditi u pravcu da naši gledatelji budu čim zadovoljniji i da onu pretplatu koju plaćaju mi i opravdamo.  

- Specifično prvenstvo i ljeto vrlo zahtjevno za sportski program. Idu i Olimpijske igre u Tokiju, a sve rade isti ljudi, no mi se ne bunimo. Danas kod nas samo osmjesi, svi sretni, imamo već ideje, još se detalji moraju popeglati, a od reprezentacije očekujemo da bude barem jednako dobra kao prošle godine u Rusiji, a na nama je da budemo barem jednako dobri kao na Svjetskom prvenstvu, objasnio je Šapit.

Prijenosi Svjetskog prvenstva u Rusiji srušili su mnoge rekorde gledanosti, može li se to ponoviti i na Europskom prvenstvu 2020. godine?

- Vidjet ćemo, možemo očekivati ako Hrvatska ode do kraja i završnice, da padne neki rekord. Ovisi s kime ćemo biti u skupini kako daleko ćemo doći, rekao je Kovačević i posebno naglasio kako nijedan sadržaj od javnog interesa neće biti upitan sljedeće godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!