Svi Hajdukovi navijači s ulaznicama ušli na stadion

10.08.2022.

19:27

Autor: A.M./Hina

Navijači Hajduka

Navijači Hajduka

Foto: Igor Šoban / PIXSELL

Svi Hajdukovi navijači s kupljenom ulaznicom pušteni su u srijedu na utakmicu Vitorije Guimaraes i Hajduka premda je policija razmišljala hoće li pustiti 154 navijača identificirana prošlu noć nakon izgreda u Guimaraesu, rekla je glasnogovornica lokalne policije Hini.

- Svi navijači s kupljenom ulaznicom pušteni su na stadion, rekla je glasnogovornica u telefonskom razgovoru.


Dodala je da je prije utakmice možda došlo do novog incidenta, no nije otkrila detalje.


- U ovom trenutku ne mogu ništa reći jer nemam dovoljno informacija, naknadno ćemo izvijestiti, rekla je.


Vitoria Guimaraes i Hajduk su u srijedu u 18 sati (17 sati po lokalnom vremenu) započeli uzvratnu utakmicu 3.pretkola Konferencijske lige.


Hina je pokušala kontaktirati jednog od istaknutih članova Hajdukove navijačke skupine "Torcida" no nije odgovorio na upit.


U utorak oko 22.30 sati zamaskirane osobe, uglavnom obučene u crno, bacale su upaljene baklje i stolice na teresama kafića u Guimaraesu, gradu na sjeveru Portugala. Ljudi su ustajali i bježali iz kafića dok su se navijači približavali, vidi se na snimkama objavljenima tijekom noći. Nitko nije bio uhićen.


Predsjednik lokalnog parlamenta u Guimaraesu bio je zatražio od policije da se Hajdukovim navijačima, registriranima te noći, zabrani ulazak. Najveća oporbena stranka u zemlji, konzervativni PSD, uputio je pismo ministru unutarnjih poslova kritizirajući reakciju policije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!