Šuker "zapečatio" odluku: Ljudski životi su na prvom mjestu

17.03.2020.

16:04

Autor: A.M./HNS

default error photo
Europsko nogometna federacija donijela je danas, po mnogima, jedinu logičnu odluku, odgodila je Europsko prvenstvo za 12 mjeseci. U odlučivanju je sudjelovao i predsjednik HNS-a Davor Šuker.
Europsko nogometna federacija donijela je danas, po mnogima, jedinu logičnu odluku, odgodila je Europsko nogometno prvenstvo za 12 mjeseci.

Prvotno se EURO trebao održati od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine, no zbog epidemije koronavirusa ljeto će biti jedino moguće vrijeme da se, ako bude sreće, završe nacionalna prvenstva, za što je UEFA morala imati razumijevanja.

Uefa je danas održala više video konferencija, prvo  s predstavnicima europskih klubova (ECA), europskih liga te igrača (FIFPro), a potom i s rukovodstvima svih europskih saveza, na kojoj je sudjelovao i Hrvatski nogometni savez, čiji je predsjednik Davor Šuker kasnije sudjelovao i na video konferenciji u svojstvu člana Izvršnog odbora te  organizacije, koji je "zapečatio" odluku. - Smatram da smo donijeli jedinu razumnu i prihvatljivu odluku u ovom trenutku te mi je drago što smo se oko toga svi složili. Naravno da nam je žao što neće biti nogometnog spektakla kojem smo se svi radovali, ali apsolutni prioritet je sada borba protiv koronavirusa i u tome smo pokazali jedinstvo i odgovornost - ljudski životi su na prvom mjestu. Od srca se nadam da ćemo relativno uskoro pobijediti ovu pandemiju i vratiti se normalnom životu te sam siguran da će nam tada nogomet pomoći u vraćanju veselja, pozitive i osjećaja zajedništva u naše živote, izjavio je Šuker, koji se zbog sudjelovanja na  UEFA-inom Kongresu u Amsterdamu već danima nalazi u samoizolaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!