15:16 / 07.02.2019.

Autor: A.M./Hina

Šuker u IO-u UEFA-e: Drago mi je da je prepoznat moj rad

Davor Šuker (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Davor Šuker (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izjavio je nakon novog izbora u IO UEFA-e kako mu je drago što je "prepoznat njegov rad u protekle četiri godine".
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, nakon što je drugi put zaredom izabran u Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza  na izbornom kongresu u Rimu, izjavio je kako mu je drago što je "prepoznat njegov rad u protekle četiri godine".

Za Šukera je glasovalo 47 od 55 izaslanika zemalja članica UEFA-e.

- Zahvaljujem svim europskim savezima koji su mi pružili tako veliku podršku i izrazili povjerenje ponovnim izborom u Izvršni odbor UEFA-e. Drago mi je što su prepoznali moj rad u protekle četiri godine i ponosan sam što kao UEFA-in dužnosnik mogu pomagati nogometu, izjavio je Šuker, koji je čestitao i Aleksanderu Čeferinu na ponovnom izboru za predsjednika UEFA-e.

- Istovremeno, čestitam Aleksandru na izboru za predsjednika, nastavit ćemo u sljedećem razdoblju štititi i razvijati europski nogomet na svim razinama.

Osim Šukera, u HNS-ovu izaslanstvu bili su izvršni direktor Damir Vrbanović i voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja u HNS-u Ivančica Sudac.

Uz Šukera u IO UEFA-e su izabrani Sandor Csanyi (Mađarska), Armand Duka (Albanija), Fernando Gomes (Portugal), Jesper Moller Christensen (Danska), Andrij Pavelko (Ukrajina), Luis Rubiales (Španjolska) i Florence Hardouin (Francuska) dok je za predstavnika Europskog saveza klubova (ECA) na dvogodišnji mandat izabran predsjednik Paris SG-a Nasser Al-Khelaifi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!