Šuker smijenjen, Marijan Kustić novi predsjednik HNS-a

29.07.2021.

12:59

Autor: A.M./HRT

Marijan Kustić

Marijan Kustić

Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

Skupština Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je nakon devet godina smijenila dosadašnjeg predsjednika Davora Šukera i za novog čelnog čovjeka Saveza ustoličila Marijana Kustića.

Izbor novog predsjednika, koji je izabran javno i jednoglasno, bio je formalnost, jer je dosadašnji prvi operativac HNS-a Kustić uoči izborne sjednice Skupštine HNS-a održane danas u podne u zagrebačkom hotelu Westin dobio potpore svih županijskih saveza i Grada Zagreba te je bio jedini kandidat, a da Šuker nema izgleda za novi mandat postalo je jasno kad mu je kandidaturu onemogućio Zagrebački nogometni savez.


- Ovo je velika i emotivna stvar za mene. Hvala vam na podršci, dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje, Za mene je veliki poticaj što sam predsjednik koji je prvi put dobio jednoglasnu podršku svih županijskih saveza. Svi smo mi nogomet i idemo dalje, rekao je nakon izbora za prvog čovjeka nogometne organizacije Kustić, koji je odmah predstavio i svoje najbliže suradnike, a skupštinari su ih potvrdili.


Prvi dopredsjednik je tako Ante Vučemilović Šimunović, a ostali dopredsjednici su Mario Smodlaka, Damir Mišković, Nenad Črnko i Slavko Prišćan


Novi izvršni direktor nogometne organizacije je Tomislav Svetina,  a Stipe Pletikosa je tehnički direktor A i U21 reprezentacije.


Nakon sjednice bivši predsjednik Šuker pozvao je članove Skupštine na zajednički ručak, a članovi novog Izvršnog odbora ostali su u dvorani s Kustićem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!