12:10 / 08.12.2020.

Autor: I.L./Hina

Šuker ponudio pomoć Kosovskom nogometnom savezu

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HNS je Kosovarima ponudio pomoć u razvoju futsala u njihovoj zemlji.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker ugostio je u središtu krovne organizacije hrvatskog nogometa predsjednika Kosovskog nogometnog saveza Agima Ademija.

Sastanak Šukera i Ademija nastavak je konstruktivne suradnje dvaju prijateljskih saveza, a koliko Kosovari cijene prvog čovjeka HNS-a dokazali su prošle godine kad su mu u Prištini dodijelili Međunarodnu zlatnu nagradu Fadil Vokrri, koja nosi ime po bivšem predsjedniku Nogometnog saveza Kosova.

- Drago mi je da je gospodin Agim Ademi nastavio voditi savez na temeljima koje je postavio Fadil Vokrri, kojega ćemo se uvijek sjećati kao velikog igrača i nogometnog djelatnika. Uvijek ću biti na raspolaganju našim dragim prijateljima s Kosova, čija reprezentacija dokazuje svoju vrijednost u europskim razmjerima. Vjerujem da će Fifa, Uefa i HNS i u budućnosti moći pružiti potporu daljnjem razvoju nogometa na Kosovu, rekao je Šuker.

Na sastanku je načelno dogovoreno odigravanje prijateljske utakmice U-20 reprezentacija Hrvatske i Kosova, a HNS je svojim kolegama Kosovarima ponudio pomoć u razvoju futsala u njihovoj zemlji.

- Zahvaljujem se na gostoprimstvu, lijepo je imati partnera u Hrvatskom nogometnom savezu i Davoru Šukeru, koji je veliko nogometno ime u europskim i svjetskim razmjerima. Vjerujem da će naša buduća suradnja biti na vrlo visokoj razini, a nadam se da ću našim hrvatskim prijateljima uskoro moći uzvratiti istom mjerom i ugostiti ih na Kosovu, rekao je Ademi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!