14:50 / 28.03.2019.

Autor: HRT

Šuker najavio izgradnju nacionalnog stadiona, Hajduk se protivi

Davor Šuker (Goran Kovacic/PIXSELL)

Davor Šuker (Goran Kovacic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Gradnji nacionalnog stadiona protive se u splitskom Hajduku.
Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izjavio je danas će se izgraditi novi nacionalni stadion, a prema pisanju Večernjeg lista, lokacija bi trebala biti zagrebačko naselje Blato.

- Miran sam, došlo je na moje. Za dvije do tri godine stadion bi trebao biti izgrađen. Do izbora ćemo dobiti novi stadion, rekao je Šuker nakon sastanka na kojem su se nalazili predstavnici grada Zagreba, Vlade i HNS-a.

Danas je održana i sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton, a prisustvovalo je 49 skupštinara.

- Znamo da samo ulaganja u bazu mogu osigurati uspješnu budućnost hrvatskog nogometa. Ove godine nastavljamo gdje smo lani stali. Predvidjeli smo još 22 milijuna kuna za županijske nogometne saveze, prvenstveno za razvoj infrastrukture. Iskreno se nadam da će u narednom razdoblju krenuti ozbiljni razgovori na temu novog stadiona koji hrvatska reprezentacija po svemu zaslužuje i treba. Tužno je da ćemo ove godine u kvalifikacijama igrati na sjajnim novim stadionima u Budimpešti, Bratislavi, Bakuu i Cardiffu, a da svjetski doprvaci nemaju odgovarajući dom u svojoj zemlji kojoj su toliko toga lijepoga priuštili, poručio je u svojem govoru Šuker.Gradnji nacionalnog stadiona protive se u splitskom Hajduku. 

- Smatramo da u ovom trenutku nismo dovoljno bogata država za investicije takve vrste. Naš stav je da je bolje ulagati u kampove i lokalnu infrastrukturu jer u prošlosti je bilo mnogo promašenih investicija, a zna se tko na kraju sve to plaća, priopćio je Hajduk.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!