15:58 / 24.11.2020.

Autor: I.L./HRT

Šuker: Nadam se da ćemo što prije zasukati rukave

-

-

Foto: - / -

Davor Šuker ugostio je u središtu HNS-a novog predsjednika Uprave HNK-a Hajduk.
Nakon sastanka predsjednika Uprave HNK Hajduk Lukše Jakobušića i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera u sjedištu saveza u Zagrebu, iz HNS-a su također izvijestili o zaključcima.

➡️ Jakobušić nakon sastanka sa Šukerom: HNS je na potezu

Šuker i Jakobušić otvoreno su razgovarali o aktualnim temama koje se tiču HNS-a i Hajduka, nagovijestivši daljnju kvalitetnu suradnju.

- Otvoreno smo razgovarali o svemu, nadam se da ćemo što prije zasukati rukave i napraviti puno toga za dobrobit hrvatskog nogometa. Stalo nam je da Hajduk bude jak, kompetitivan i da, u nogometnom žargonu, ima moć. Hrvatski nogometni savez neće se uplitati u rad Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, koji mora biti neovisan. Volio bih da Hajduk tamo bude glavni dirigent i važan faktor, sve ono što njegovi čelnici moraju pokazati djelujući kroz tu instituciju kako bi ušli u Skupštinu HNS-a, bitno je i po tom pitanju imaju moju potporu. Itekako nam je važno da Hajduk nastavi stvarati kvalitetne mlade igrače i da Hrvatska i dalje crpi nogometne talente iz cijele Dalmacije, rekao je Šuker pa najavio: - Reprezentacija u ožujku opet dolazi u Split. Moramo napraviti sve da bismo Modriću, Perišiću i društvu osigurali vrhunske uvjete za igru. Već smo donijeli odluku o obnovi terena u Varaždinu, Velikoj Gorici i Šibeniku, a moj će prijedlog na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora biti da se obnovi i travnjak poljudskog stadiona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!