10:18 / 18.03.2020.

Autor: HRT/HNS

Šuker i Dalić završili sa samoizolacijom

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Foto: - / PIXSELL

U samoizolaciju su ušli nakon saznanja da je predsjednik FSS-a zaražen koronavirusom.
Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker okončali su danas samoizolaciju u koju su ušli nakon saznanja da predsjednik Srpskog nogometnog saveza (FSS) Slaviša Kokeza ima dijagnosticiranu bolest COVID-19 uzrokovanu koronavirusom.

Šuker je bio s Kokezom u Amsterdamu na kongresu UEFA-e i ždrijebu Lige nacija, a iako nije imao bliski kontakt s čelnikom FSS-a, predsjednik HNS-a je na preporuku Medicinske komisije HNS-a vlastitom odlukom ušao u samoizolaciju. Isto su učinili i ostali članovi delegacije HNS-a koji su bili u Amsterdam.

Današnjim je danom isteklo 14 dana od potencijalnog kontakta sa zaraženom osobom, a kako nitko od članova delegacije koja je boravila u Amsterdamu nije imao nikakve simptome u tom razdoblju, period dobrovoljne samoizolacije je okončan.

- Smatram da smo ovim potezom pokazali odgovornost u ovoj osjetljivoj situaciji. Iako nismo imali bliske kontakte, nismo željeli bilo što riskirati. Kao što znate, HNS je brzo reagirao prekidom svih natjecanja, a naši zaposlenici će raditi od kuće u ovom razdoblju koliko god je to moguće. Moramo svi preuzeti odgovornost, slijediti upute nadležnih tijela i dati svoj doprinos borbi protiv koronavirusa, izjavio je Šuker.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!