Sudačka komisija: Rudeš teško oštećen protiv Slavena

06.03.2023.

16:31

Autor: A.M./HRT

Marko Žuljević

Marko Žuljević

Foto: Damir Špehar / PIXSELL

Komisija nogometnih sudaca HNS-a objavila je analizu suđenja u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Komisija je izdvojila jednu situaciju, nedosuđeni kazneni udarac za Rudeš iz 85. minute dvoboja sa Slaven Belupom, pri rezultatu 0:0, i to u utakmici koja je završila pobjedom Koprivničana golovima u 88. i 91. minuti.

Tu je utakmicu sudio Dario Kulušić, uz pomoćne suce Gorana Pericu i Vicu Vidovića, a VAR sudac je bio Tihomir Pejin.


Obrazloženje sudačke komisije prenosimo u cijelosti:


- Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji Pravila XIV (kazneni udarac). Branič Slaven Belupa je unutar vlastita kaznena prostora nenamjerno, ali neoprezno, udario po nozi suparnika koji je evidentno prije kontakta igrao loptom. KNS HNS-a incident razmatra kao prekršaj dostatan za dosuđivanje kaznenog udarca. Uzimajući u razmatranje da je sudac utakmice donio pogrešnu odluku, prekršaj napadača, a postoji evidentan i jasan dokaz kako se radi o prekršaju obrambenog igrača u vlastitom kaznenom prostoru, te kontaktu koji se smatra prekršajem PNI-e, KNS HNS-a očekuje obaveznu intervenciju VAR suca, slijedom neispravne procjene suca utakmice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!