Sudačka komisija: Ispravne odluke u Rijeci i na Maksimiru

10.05.2022.

08:37

Autor: HRT/HNS

Susret Dinama i Osijeka

Susret Dinama i Osijeka

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Stigla je odluka Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza za 34. kolo, nema previda u dva najveća derbija ovog vikenda. 

U prvom nedjeljnom derbiju između Rijeke i Hajduka, Komisija je izdvojila dvije situacije, kazneni udarac iz kojeg su Splićani poveli te nesportsko ponašanje Drmića, nakon kojeg ga je sudac Dario Bel isključio iz igre: 


-  Neispravna procjena suca utakmice “nema prekršaja kažnjive igre rukom“ u interpretaciji pravila XIV. Nakon ispravne intervencije VAR suca, sudac utakmice, slijedom razmatranja PNI-e, opravdano je promijenio prethodnu odluku i dosudio kazneni udarac.


- Izazov na središtu terena za igru, koji sudac nije mogao vidjeti, smatra se propuštenim incidentom. Neispravna informacija jednog ili više članova sudačkog tima u terenu za igru inicira neispravnu odluku izdavanja opomene. Udarac rukom suparnika u lice koji je počinio igrač Rijeke razmatranjem PNI-e smatra se nasilnim ponašanjem i obavezno disciplinski kažnjivim isključenjem. VAR sudac, slijedom smjernica PNI-e, utvrdio je jasnu i očitu pogrešku sudaca u terenu za igru te opravdano intervenirao. Nakon OFR pregleda snimke sudac poništava izdatu opomenu i ispravno isključuje igrača iz igre.

U drugom nedjeljnom derbiju, jedina analizirana situacija je isključenje Čeberka, Komisija ističe da ni tu nema ništa sporno:


- Izdana druga isključujuća opomena igraču Osijeka ispravna je interpretacija PNI-e (Pravilo XII). Zakašnjeli start braniča Osijeka s leđa na nogu suparnika smatra se jasno nesmotrenim, preoštrim i obavezno kažnjivom disciplinskom mjerom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!