Sudačka komisija HNS-a: Pogodak Dinama ispravno nije priznat

24.01.2023.

17:08

Autor: K.L./HRT

Duje Strukan

Duje Strukan

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Komisija nogometnih sudaca HNS-a objavila je sudačku analizu 18. kola SuperSport HNL-a. Izdvojene su tri situacije i to s dvije utakmice - Osijeka i Rijeke te Dinama i Gorice.

Sudac Patrik Kolarić ispravno je dosudio kazneni udarac za Rijeku te donio dobru odluku o opomeni za igrača Rijeke u kasnijoj situaciji.


Pogodak Dinama ispravno nije priznat nakon intervenije VAR-a, a na toj utakmici sudac je bio Duje Strukan, a VAR sudac Ivan Bebek.

Sudačku analizu prenosimo u cijelosti:


OSIJEK - RIJEKA


Sudac: Patrik Kolarić. Pomoćni suci: Ivan Starčević i Mile Varivoda. VAR sudac: Ante Čuljak.


35. minuta: Dosuđeni kazneni udarac ispravna je odluka suca utakmice. Igrač Osijeka unutar vlastita kaznena prostora nedopušteno je proširio obujam vlastita tijela rukom koja zaustavlja loptu. Ovaj incident razmatranjima PNI-e smatra se prekršajem “kažnjive igre rukom”.


60. minuta: Izdana opomena igraču Rijeke, slijedom nesmotrenog starta, ispravna je odluka suca utakmice. Iako igrač koji je počinio prekršaj koristi visoki intenzitet i brzinu, posljedično ostvareni kontakt sa suparnikom je marginalan te se ne može jasno razmatrati prekršajem “grube igre”. KNS HNS-a u incidentima ovakve prirode disciplinsku mjeru suca, donesenu u terenu za igru, smatra konačnom te se ne očekuje VAR intervencija.


DINAMO - GORICA


Sudac: Duje Strukan. Pomoćni suci: Alen Jakšić i Goran Perica. VAR sudac: Ivan Bebek.


2. minuta: Pogodak Dinama nakon ispravne intervencije VAR suca nije priznat. Postignutom pogotku u APP pregledu prethodi incident na sredini igrališta u kojem branič Dinama, nakon prekršaja nad suparnikom, dolazi u posjed lopte. Sudac utakmice nakon OFR pregleda snimke prepoznao je prekršaj koji prethodi pogotku i ispravno nastavio igru izravnim slobodnim udarcem u korist Gorice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!