Sudačka komisija HNS-a: Fran Jović je dvostruko pogriješio

27.07.2022.

08:58

Autor: K.L./HRT

Fran Jović

Fran Jović

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu drugog kola SuperSport HNL-a.

Sudac Fran Jović pogriješio je na utakmici između Istre 1961 i Varaždina kada je dosudio kazneni udarac za goste u 80. minuti.

Na ovu pogrešku ukazao je i HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja u emisiji Stadion.

- Napadač Varaždina u suparničkom kaznenom prostoru, nakon što je igrao loptom, inicira (traži) kontakt sa suparničkim vratarom, naglašava intenzitet kontakta i vrlo teatralno pada na travnjak. Razmatranjima PNI-e ovakav način pokušaja izigravanja PNI-e smatra se simulacijom ili pokušajem prevare suca utakmice koji je neispravno procijenio izazov i dosudio kazneni udarac. Pravilno razmatrajući incident VAR sudac opravdano intervenira pozivajući suca na OFR pregled snimke. Sudac utakmice nakon OFR pregleda snimke potvrdio je svoju prethodno donesenu odluku i dvostruko pogriješio, stoji u analizi Sudačke komisije.

Na dvoboju Slaven Belupa i Dinama, sudac Patrik Kolarić ispravno je procijenio da u 27. minuti nije bilo penala nakon kontakta u kaznenom prostoru Dinama.

- Vrlo “lagani“ kontakt tijelima između braniča Dinama i napadača Slaven Belupa, razmatranjem PNI, ne smatra se izazovom dostatnim za dosuđivanje prekršaja (kaznenog udarca), stoji u analizi objavljenoj na stranicama HNS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!