22:34 / 11.11.2019.

Autor: K.L./HRT

Sudačka analiza: Pogreške suca na štetu Hajduka kod golova Osijeka

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: - / -

Sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja komentirao je suđenje u 15. kolu Prve HNL.
Sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja komentirao je u emisiji Stadion suđenje u 15. kolu Prve HNL. Nekoliko je diskutabilnih situacija bilo u derbiju između Osijeka i Hajduka u kojem su Splićani slavili s 3:2.

Osijek je smanjio rezultat na 2:1 u 52. minuti golom Žapera, no Strahonja smatra kako je napadač gostiju svojom kretnjom ometao vratara kad je lopta bila na putu prema golu te je sudac trebao signalizirati zaleđe.

- Napadač je u poziciji zaleđa i svojom je reakcijom, ako ne potpuno, onda djelomično utjecao na vratara. Bio je u liniji između vratara i putanje lopte prema golu, saginjanje napadača je utjecalo na vratara. Pomoćni sudac treba u ovim situacijama signalizirati da je igrač u zaleđu, a glavni odlučuje da li taj igrač utječe na vratara, objasnio je Strahonja.

Kod drugog gola gostiju, kad je precizan bio Marić, bilo je upitno je li pogotku prethodio prekršaj igrača Osijeka.

- Mislim da je prethodio. Obrambeni igrač je došao prvi do lopte i izbio ju, a napadač je sa zakašnjelom reakcijom jednostavno srušio igrača i to nije dozvoljeno. Mislim da je to prekršaj, kazao je Strahonja.

U 71. minuti sudac Pajač je trebao dosuditi kazneni udarac za Hajduk, smatra Strahonja.

- Trebao je, napadač je na vrijeme odgurnuo loptu u prostor, dolazi do otklona lijeve noge i saplitanja napadača, ovo je kazneni udarac, rekao je.

Jairo je zabio za pobjedu Hajduka u 72. minuti, a prilikom slavlja srušio korner-zastavicu, pa mu je sudac Pajač dao drugi žuti karton i Splićani su ostali s desetoricom.

- Dobra odluka suca, to su nepopularne odluke suca, ali to je nesportsko ponašanje i radi se o ispravnoj odluci. Ispravno dosuđen drugi žuti karton i isključujući crveni, smatra sudački ekspert HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!