Sucima čista petica u analizi 24. kola

07.03.2023.

12:44

Autor: I.L./HRT/HNS

Sudac Jakov Titlić na utakmici istra 1961 - Rijeka

Sudac Jakov Titlić na utakmici istra 1961 - Rijeka

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskoga nogometnog saveza objavila je analizu suđenja na utakmicama 24. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

- KNS HNS-a nakon analize 24. kola Super Sport HNL-a izražava zadovoljstvo i apsolutno nema različitih stavova u komparaciji s odlukama koje su suci donosili u terenu za igru. Svi važni incidenti interpretirani su sukladno smjernicama Pravila nogometne igre ili poštivajući duh PNI-e. Suci u VAR sobama ispravno i efikasno sudjelovali su potvrdom “činjeničnih odluka“ ili intervencijom u okviru VAR protokola, stoji u službenom izvješću. 

HRT-ov stručnjak Marijo Strahonja u emisiji Stadion također je istaknuo kako je suđenje bilo dobro, ali da je bilo pogrešaka koje, srećom, nisu utjecale na rezultat. Jedna od njih na utakmici na Poljudu između Hajduka i Lokomotive


- Penal na Livaji je bio čist i ispravno dosuđen, no nije pravilno izveden kazneni udarac. Igrač je prije vremena utrčao. Očekujem da suci budu pažljiviji, rekao je Strahonja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!