15:34 / 01.04.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Studio 4: Investicija u novi stadion je jama bez dna

-

-

Foto: - / -

Dio navijača je protiv, tvrde da je bolje srušiti Maksimir i na njemu sagraditi novi stadion.
Čini se kako su Hrvatski nogometni savez i Grad Zagreb odlučili gdje graditi nacionalni stadion. Prema svemu sudeći odluka je pala na područje Blata. Već je krenula i prenamjena zemljišta.

Dio navijača je protiv, tvrde da je bolje srušiti Maksimir i na njemu sagraditi novi stadion. No, to nisu jedini prijedlozi. Tako je predsjednik NK Hrvatskog dragovoljca Željko Tokić na gostovanju u Studiju 4 predložio da se stadion izgradi u Sigetu.

- I kao poduzetnik i kao sportski djelatnik ne protivim se nijednoj gradnji stadiona, infrastrukture, kampova i bilo čega što će pomoći hrvatskom nogometu. Kao predsjednik Hrvatskog dragovoljca prije par mjeseci sam iznio ideju da bi možda stadion, koji bih nazvao stadion Hrvatskim dragovoljcima trebao biti na Sigetu. Imamo svu infrastrukturu, posjedujemo sve dozvole. Ovim putem apeliram na predsjednika HNS-a Davora Šukera da nas obiđe i pogleda što nudimo, rekao je Tokić pa dodao: - Svakako zaslužujemo stadion. Hoće li na njemu igrati reprezentacija i Dinamo, nemamo ništa protiv.

Izvršni dopredsjednik NK Rudeša Ivica Zorica ističe kako bi svaki stadion koji bi se nazivao nacionalnim i bio u Zagrebu bio bi promašena investicija.

- To bi značilo da će reprezentacija vječno igrati na tome stadionu. Predlažem nešto drugo. Nama treba Osijek koji se gradi, trebalo bi te ljude obeštetiti ili im pomoći. Kao navijač Hajduka sam svim srcem za to da se napravi novi Maksimir, da bude Dinamov stadion i najljepši u Hrvatskoj. Uprava NK Rijeke želi završiti Rujevicu, a i Kantrida je ostala kao opcija. Obnoviti Poljud. I tada bi imali reprezentaciju ako hoćete u Slavoniji ili Splitu ili Rijeci ili Zagrebu. To je naša domovina, rekao je Zorica.

Tokić se također slaže da reprezentacija igra po cijeloj Hrvatskoj, no smatra kako je Hrvatski dragovoljac prije reprezentacije zaslužio stadion.

S time se nije složio šibenski novinar Ivo Mikuličin. Istaknuo je kako su Zadar i Šibenik prije Hrvatskog dragovoljca zaslužili stadion, a što se tiče izgradnje nacionalnog stadiona poziva na oprez.
   
- Informirao sam se kod arhitekata, inženjera građevine i starih sportskih djelatnika, i svi kažu da je puno bolje obnoviti Maksimir. Investicija u novi stadion je jama bez dna, samo ponavljanje pogrešaka koje smo napravili kada smo organizirali rukometno Svjetsko prvenstvo. I nije mi drago što je prvi glas protiv uređivanja Maksimira došao iz Splita koji je 1979. za vrijeme Mediteranskih igara dobio Poljud, dvoranu na Gripama i bazen u Lori, a zatim i Spaladium Arenu za rukometni SP, istaknuo je Mikuličin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!