13:40 / 19.08.2018.

Autor: SN

Strinić nije zabrinut: Sve će biti u redu

Ivan Strinić (Igor Kralj/PIXSELL)

Ivan Strinić (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na rutinskom liječničkom pregledu ustanovljena mu je hipertrofija srčanog mišića.
U subotu je AC Milan objavio da bivši branič Napolija i Sampdorije te ovoljetna prinova kluba sa San Sira Ivan Strinić privremeno prekida karijeru zbog dijagnosticiranih srčanih problema. Na rutinskom liječničkom pregledu ustanovljena mu je hipertrofija srčanog mišića.

Mirovanje od sportskih aktivnosti je odgovarajuća mjera predostrožnosti te će nakon nekoliko tjedana mirovanja biti ponovljen pregled na kojem očekujemo vidjeti pozitivnu reakciju srčanog mišića, istaknuo je liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Zoran Bahtijarević.

Hipertrofija, odnosno povećanje srčanog mišića može uzrokovati iznenadnu smrt kod sportaša, međutim hrvatski reprezentativac nije nimalo zabrinut. U razgovoru za Sportske novosti Strinić je rekao kako nikada nije imao problema sa srcem te kako doktori žele izbjeći i najmanji rizik.

Nije to ništa čudno. U mojem su slučaju doktori ustanovili da se mišić nešto povećao u odnosu na prethodne nalaze te su mi predložili odmor. S 99%-tnom sigurnošću vjerujem da će nakon novog pregleda sve biti u redu. Tada ću i nastaviti s treniranjem, rekao je za SN svjetski viceprvak iz Rusije pred kojim je mjesec dana odmora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!