Strahonja: Sudac je dvaput oštetio Hajduk na Rujevici

01.03.2021.

21:25

Autor: A.M./HRT

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: Stadion / HRT

HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja osvrnuo se u emisiji Stadion na derbi Rijeke i Hajduka na Rujevici, u kojemu su Splićani pobijedili s 1:0 i time smijenili trenera Rijeke Simona Rožmana.

Nakon susreta spominjale su se dvije sporne situacije, a Strahonja smatra da je u oba slučaja oštećen Hajduk.

Prva situacija dogodila se u 43. minuti, kada je Umut natrčao na lopu koju je ispustio Rijekin vratar Nevistić i zatresao mrežu, no gol je poništen zbog kontakta Livaje s vratarom.

- Osobno bih priznao ovaj gol jer je vidljivo da je Nevistiću lopta ispala i da je ni u jednom trenutku nije kontrolirao. Batinić se u ovom trenutku očito čvrsto držao slova na papiru, odnosno pravila da je svaki kontakt igrača i vratara u petercu prekrša na golmanu. VAR soba se nije oglasila jer je sudac koji je gledao snimku vidio kontakt i tehnički poštovao je pravila. No, mislim da bi bilo bolje da je Batinić priznao ovaj gol, smatra Strahonja.

Druga sporna situacija dogodila se u sudačkoj nadoknadi. Dolček je igrao rukom nakon ubačaja Murića, a onda je Murić pao u duelu s Atanasovom i sudac Batinić pokazao je na bijelu točku. Lovre Kalinić obranio je kazneni udarac koji je izveo Andrijašević, pa odluka na kraju nije utjecala na rezultat, no Strahonja smatra da penal nije trebao niti biti dosuđen.

- Ruka nije sporna jer je jasno da je položaj ruke bio ispravan, a Batinić nije zbog toga sudio kazneni udarac. Kod kontakta vidimo da je i njegov prvi dojam bio da prekršaja nema, pa je tek nakon par sekundi svirao penal, nakon što mu je pomoćni sudac javio da je bilo prekršaja. Batinić je i ovaj put pogriješio, jer se vidi da intenzitet kontakta nije bio za najstrožu kaznu. Također, Batinić je ovaj put mogao i provjeriti snimku jer je odluku donio nakon intervencije pomoćnika, ne znam zašto nije tražio provjeru od VAR sobe, zaključio je HRT-ov sudački ekspert.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!