21:38 / 09.03.2020.

Autor: A.M:/HRT

Strahonja smatra da je Osijek oštećen usprkos korištenju VAR-a

Mario Strahonja

Mario Strahonja

Foto: - / -

HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja smatra da je Osijek usprkos korištenju VAR-a oštećen na gostovanju u Puli.
HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja smatra da je Osijek usprkos korištenju VAR-a oštećen na gostovanju u Puli.
Osječanima su poništena dva gola u dvoboju u kojemu je s 1:0 slavila Istra. Obje odluke su, čini se, sporne, a Strahonja se više osvrnuo na prvu, kada je gostima poništen gol jer je Ndockyt bio u zaleđu u trenutku kad je  Lopa šutnuo prema golu, ali nakon što je lopta udarila okvir gola Bosančić ju je na liniji  odbio do strijelca. Suci su nakon pregledavanja videosnimke procijenili da je riječ o istoj akciji i - poništili gol.
- To je jako složena situacija, vidimo da je igrač Osijeka u zaleđu i bilo bi zaleđe da se nije dogodio početak druge akcije. Međutim, došlo je do nove akcije kada je obrambeni igrač Istre svjesno, mirno izbio loptu. To je početak nove akcije. Da je on morao blokirati, ekspresno reagirati, uklizati, onda bi to bila druga akcija i gol bi bio opravdano poništen. Ovako je odluka pogrešna, smatra Strahonja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!