20:29 / 13.07.2020.

Autor: A.M./HRT

Strahonja pronašao samo jednu pogrešku suca derbija

Marijo Strahonja (Screenshot: HRT)

Marijo Strahonja (Screenshot: HRT)

Foto: - / HRT

HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja je suđenje Ivana Bebeka u derbiju Dinama i Hajduka okarakterizirao u emisiji Stadion - odličnim.
HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja generalno nije prezadovoljan suđenjem u prošlom kolu HNL-a, no suđenje Ivana Bebeka u derbiju Dinama i Hajduka okarakterizirao je u emisiji Stadion - odličnim. Cvitanović analizirao derbi: Tudor je napokon promijenio sustav i to je izgledalo odlično - Suci su u prethodnim kolima visoko podigli ljestvicu, mislim da se sad malo spustila jer imamo dosta situacija za analizu, rekao je u uvodu Strahonja općenito o suđenju u prošlom kolu, no potom se posebno osvrnuo na derbi:

- Bebek je sudio dobro, kontrolirao je utakmicu od prve do zadnje minute. Nije ni imao pretežak posao, a kontrolirao je dobro očekivani pritisak s klupa.

Prva analizirana, ali ne i sporna situacija bila je ruka Ademija u 19. minuti, koja je dovela do penala.

- Jasno je da je ruka u neprirodnom položaju, odvojeno od tijela. Ivan je iskoristio drugu priliku, pregledao snimku i pokazao na bijelu točku.

U 49. minuti isključen je igrač Dinama Amer Gojak zbog drugog žutog kartona u samo pet minuta.

- Igrač Dinama je u predjelu glave igrao rukom, očigledan prekršaj za žuti karton, a i prvi je bio nesumnjiv prekršaj, kaže Strahonja.

U 92. minuti bilježimo kontranapad igrača Hajduka Krekovića, koji je srušen, što je, po Strahonji, trebalo biti isključenje.

- Ovo je trebalo biti isključenje, on je bio u izglednoj situaciji za gol, možda je došlo do pada koncentracije potkraj susreta. Treba napomenuti da prekršaj nije bio u šesnaestercu, ali ovdje nema "remplanja", nisu igrači bili rame uz rame, već je igrač Dinama kasnio dva metra, moralo je to biti suđeno, ustanovio je ipak i jednu pogrešku Bebeka Strahonja,

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!