Strahonja objasnio zašto nije bilo VAR-a u prvim pretkolima

02.08.2022.

08:56

Autor: A.M./HRT

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: Stadion / HRT

HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja prokomentirao je u emisiji Stadion uvođenje VAR-a u trećem pretkolu Lige prvaka. Smatra da je UEFA to odlučila zbog dosta pogrešaka u dosadašnjim kvalifikacijskim utakmicama, ali i ističe da je je uvođenje Konferencijske lige dosta "rastegnulo" sudačke kapacitete. 

- Uvođenje VAR-a je sjajna vijest, znamo koliko su te utakmice važne, i za same klubove i s financijskog aspekta. UEFA je prepoznala da je bilo previše pogrešaka, upravo u tom trećem kolu, a na osnovu kojih su neki klubovi bili eliminirani. Samim time izgubili su i financijsku mogućnost, a i mogućnost kvalitetnog plasmana u neko kvalitetno natjecanje, da li u Europsku ligu ili Ligu prvaka. Definitivno pozdravljam ovu odluku i mislim da to može biti samo dobro, kaže Strahonja i objašnjava u čemu je problem:


- Ono što svakako trebamo spomenuti je da imamo sad to novo natjecanje, Konferencijsku ligu. Tu ima jako puno klubova, a za sve te klubove trebamo i suce. Ako paralelno imamo Konferencijsku ligu, Ligu prvaka, Europsku ligu i sva ta pretkola, onda možda nemamo dovoljan broj sudaca za VAR suce. Tu ćemo malo sa zadrškom pričekati još godinu-dvije, dobro je da imamo VAR sad u trećem kolu, a onda ćemo vidjeti što će se dalje dogoditi, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!