20:49 / 28.09.2020.

Autor: I.Ž.K./HRT

Strahonja o utakmici u Osijeku: Suđenje je moralo biti bolje

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: - / -

Sudac 1. lige mora bolje odsuditi ovakvu utakmicu, rekao je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.
Nakon što se predsjednik Gorice Nenad Črnko oglasio priopćenjem u kojemu iskazuje razočaranje sudačkim kriterijem na subotnjoj utakmici u Gradskom vrtu kod Osijeka, dvoboj je u emisiji Stadion komentirao HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Susret je završio slavljem Osijeka 2:1, a domaćin je do pobjedničkog pogotka stigao u sedmoj minuti nadoknade. Predsjednik Gorice bio je nezadovoljan suđenjem Marina Vidulina.

- U ovoj utakmici suđenje je apsolutno trebalo biti bolje, dajem ruku u vatru da namjere nije bilo. Međutim, sudac 1. lige mora bolje odsuditi ovakvu utakmicu, rekao je Strahonja.

Jedna od spornih situacija je iz 16. minute - žuti karton dobio je igrač Gorice Hrvoje Babec za prekršaj na Silvi, a bilo je upravo obrnuto.

- Prekršaj nije napravio igrač Gorice, nego igrač Osijeka, a samim time je igrač Osijeka trebao dobiti opomenu, odnosno žuti karton, a ne igrač Gorice, komentirao je Strahonja sučevu pogrešku.

- Što se tiče 44. minute, sudac nije dosudio kazneni udarac, odnosno nije vidio igranje rukom, a samim time događa se propušteni incident kojeg VAR sudac mora ići analizirati. Na temelju toga, analiza je dala drugu priliku sucu da uvidi što je bilo. Glavni sudac je dobro procijenio da je bilo igranja rukom, no nije dobro procijenio kada je u pitanju disciplinska mjera, jer ovdje je trebao biti dodijeljen i crveni karton jer se radilo o izglednoj situaciji za postizanje pogotka, smatra Strahonja.

O situaciji iz 92. minute najviše se razgovaralo nakon utakmice. Majstorović je naskočio Delfija, no ništa nije suđeno...

- Također se radi o propuštenom incidentu, to je toliko očigledan prekršaj da ga je sudac jednostavno trebao dosuditi. Nakon te situacije VAR soba bi radila analizu da li se radilo o prekršaju unutar ili van kaznenog prostora. Ovdje je vidljivo da je prekršaj bio van kaznenog prostora i samim time VAR tehnologija ne dozvoljava drugu priliku glavnom sucu za pregled snimke, kaže Strahonja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!