20:30 / 05.10.2020.

Autor: HRT

Strahonja o suđenju u derbiju Gorica - Hajduk: Dobar posao

Marijo Strahonja (Foto: HRT)

Marijo Strahonja (Foto: HRT)

Foto: - / HRT

Utakmica Gorice i Hajduka ponudila je pregršt uzbuđenja, ali i situacija koje je u emisiji Stadion morao procijeniti HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.
Utakmica Gorice i Hajduka ponudila je pregršt uzbuđenja, ali i situacija koje je u emisiji Stadion morao procijeniti HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja, koji je uglavnom podržao oduke glavnog i VAR suca.


Prva sporna situacija dogodila se u  30. minuti, kad je Hajdukov stoper igrao rukom.

- Ispravna odluka suca Batinića, ovo nije kažnjiva ruka, ruka je bila dolje i to se ne sudi, rekao je Strahonja.
U 43. minuti dosuđen je jedanaesterac za Hajduk

- Ispravna odluka, vidljivo je da je došlo do saplitanja.

U 57. minuti Nejašmić je startao na Čanađiju na samom rubu šesnaesterca.

- Teško za procijeniti, glavni sudac nije ništa svirao, no izuzetno teška situacija. Igrač Hajduka je prije došao u prostor na koji ima pravo doći, a onda je suparnički napadač udario njega po nozi.  Svi su se vodili dilemom je li unutra ili nije, no kad pogledate analitički situaciju ovo uopće nije kažnjivo, kazao je Strahonja i tako odluku suca Batinića proglasio neispravnom.

Naknadno se uključio i VAR, ali ne zbog prekršaja, već zbog dvojbe je li start napravljen u 16 metara gostiju ili izvan njega.

Nakon udarca s bijele točke opet se uključio VAR.

- Ispravna odluka, vratar Hajduka izašao je van više od pola metra.

U 70. minuti isključen je Čolina, prvo je dobio izravni crveni karton, a onda je odluka promijenjena i dodijeljen mu je drugi žuti. - Jako dobra reakcija VAR suca, glavni sudac je pregledao monitor i vidio da se ne radi o izravnoj situaciji. S dva žuta sankcija je jedna, a ako dobije crveni može i dvije utakmice suspenzije.

U 79. minuti Gorica je pogodila za 2:1, a gol je priznat unatoč mogućem zaleđu.

- Zaleđa nema i pogodak je ispravno priznat. Pomoćni sudac procijenio je da je zaleđe, no krivo.

U 97. minuti dosuđen je penal za Hajduk

- Opet jako dobra procjena VAR suca, koji je uočio da se radi o čistom udaranju igrača.
- VAR sudac bio je Bebek, koji ima ogromno iskustvo i odradio je to dosta dobro, zaključio je Strahonja, Igor Cvitanović dao je generalno razmišljanje o utakmici. - Osobno sam jako uživao, zanimljiva utakmica, puna svega. No muči me jedna misao oko Hajduka. Hajduk igra dobro svako prvo poluvrijeme. Da li je to pad koncentracije, nedostatak snage ili samozadovoljstvo nakon prvih 45 minuta pa smanjenje intenziteta, ne znam. No žalosno je da Hajduk tako dobro odigrao poluvrijeme i to ne materijalizira, rekao je Igor Cvitanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!