22:06 / 18.02.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Strahonja o suđenju na Rujevici: Gol nije bio ni poništen

Rijeka - Hajduk (Nel Pavletic/PIXSELL)

Rijeka - Hajduk (Nel Pavletic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Prva situacija koju je Strahonja prokomentirao bila je ona u 14. minuti.
Naš sudački ekspert Marijo Strahonja ocijenio je u emisiji Stadion suđenje Frana Jovića na Jadranskom derbiju ove subote – dobrim. Rijeka i Hajduk odigrali su bez pogodaka na Rujevici.

Prva situacija koju je Strahonja prokomentirao bila je ona u 14. minuti. Ubačaj Bradarića na pet metara pronalazi Hamzu koji pogađa mrežu, no glavni sudac zbog prekršaja Jaira nad Župarićem sudi prekršaj u napadu.

- U ovakvoj situaciji moramo dati sucu za pravo. Vidimo kako igrač Hajduka gura desnom ispruženom rukom obrambenog igrača. Sudac je autorativno, bez imalo razmišljanja sudio prekršaj. Ovaj prekršaj ulazi u sivu zonu u koje se VAR nikada neće uključiti. Neki suci i neki igrači će to tumačiti ovako, a neki onako. Kada je siva zona, morate sucu dati za pravo. Sudac je ušao malo nižeg kriterija prvih 10, 12, 15 minuta i svirao je apsolutno sve. Nije čak ni dopuštao da se igra razvija i mislim da je to rezultat ovakve situacije. Važno je napomenuti da gol nije poništen, sudac je svirao ranije. Da je dopustio, igrački bi bilo zanimljivije i interesantnije. Ne možemo mu zamjeriti jer je poštivao pravila igre i upute.

Dvojbena situacija i u 56. minuti. Je li Ardian Ismajli trebao dobiti drugi žuti karton?

- Ovdje se postavlja pitanje je li to obećavajuća situacija za gol, što vidimo da nije.  Imamo četiri igrača Hajduka koji u zoni pritišću jednog igrača Rijeke koji je udaljen 42 metra od gola. Da se zadnji igrač Rijeke pridružio suigraču onda bi to spadalo u kategoriju obećavajuće situacije i trebao bi dobiti opomenu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!