20:57 / 09.12.2019.

Autor: I.Ž.K./HRT

Strahonja o spornim situacijama u Zagrebu i Zaprešiću

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: - / -

Za nama je 18. kolo domaćeg nogometnog prvenstva, a sporne situacije u emisiji Stadion komentirao je HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.
Za nama je 18. kolo domaćeg nogometnog prvenstva.

Dinamo je jedva svladao Varaždin 1:0 golom Marija Gavranovića u 77. minuti, a jesu li Modri pobjednički pogodak postigli iz zaleđa, komentirao je u emisiji Stadion naš sudački ekspert Marijo Strahonja.

- Olmo je izveo slobodni udarac, u toj prvoj situaciji nema zaleđa, ruka napadača je iza virtualnog zida, ali ruka ne spada u kriterij kažnjavanja za zaleđe. Međutim, potom se dogodilo potencijalno odigravanje od strane suigrača i čini se da je ipak minimalno dodirnuo loptu i prenio loptu napadaču, Gavranoviću koji se u ovom trenutku ipak nalazi u poziciji zaleđa, rekao je Strahonja.

- Teško je sto posto tvrditi da li je igrač dirao loptu, čini se da je, tako da mislim  kako se ipak radi o minimalnom zaleđu, smatra Strahonja koji je naglasio kako je to bila jako teška situcija za procijeniti.

Hajduk je u maglovitom Zaprešiću odigrao 1:1 protiv Intera. S ove utakmice izdvojene su dvije dvojbene situacije. Prva je zaleđe koje je suđeno Interu u 45. minuti.

- Drugi pomoćnik Marko Stolnik sjajno je procijenio situaciju koja nije jednostavna niti laka. Interov igrač bio je samo stopalom u poziciji zaleđa. Ovo je teška situacija, suci najčešće daju prednost napadaču, no on se odlučio na podizanje zastavice, bio je u pravu i treba mu čestitati, izjavio je Strahonja.

U 56. minuti udarac Tahiraja blokirao je Grgić, je li to trebao biti kazneni udarac za Hajduk?

- Po mom mišljenju trebao je biti. Obrambeni igrač cijelo vrijeme gleda loptu, a u trenutku upućivanja obrambeni igrač svjesno ide u lijevu stranu i svojim tijelom i rukom, radi otklon i sigurno je utjecao na prolaz lopte prema golu, objasnio je Strahonja.

Izdvojen je i jedan detalj s utakmice Rijeke i Istre 1961 na Rujevici koju su domaćini dobili 2:0. U 52. minuti igrači Istre tražili su kazneni udarac.

- Igrači Istre traže kazneni udarac, ali bijeli igrač ispravno ide u blok, lakat je cijelo vrijeme uz tijelo i ovo nije kažnjivo, rekao je Strahonja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!