Strahonja o pobjedničkom golu Hajduka u Puli

12.04.2021.

22:30

Autor: I.L./Stadion/HRT

 Josip Juranović, Petar Bosančić

Josip Juranović, Petar Bosančić

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Suđenje na utakmici Istre 1961 i Hajduka u Puli, u kojoj su gosti slavili 1:0 golom Simića (68), u emisiji Stadion komentirao je sudački ekspert Hrvatske televizije Marijo Strahonja.

Dosta se polemiziralo o golu Hajduka, kojem je prethodila situacija kad je lopta otišla u korner. Prekršaj na Bosančiću?

- Na temelju ovog viđenog inserta jasno je da je bio prekršaj, vidi se povlačenje, apsolutno, radi se o prekršaju. Do kornera uopće nije trebalo ni doći.

Iznenađuje blaga reakcija igrača Istre.

- Očito je to možda malo i obmanulo suce. Napominjem, ušli smo u završnu fazu natjecanja i suci moraju biti koncentrirani i jako fokusirani. Svaka odluka je izuzetno važna. Svaka utakmica odlučuje, svaka za nešto, za ostanak, za Europu, za prvaka.

Teško je procijeniti je li odlučujući gol regularan.

- Teško je u gužvi procijeniti. Lopta doista jest prešla gol liniju. Sjajna reakcija pomoćnog suca. Glavni sudac je sa zadrškom od dvije sekunde svirao gol. Apsolutno ispravno. Je li došlo igranja rukom ili ne? Teško je reći. Definitivno dvojbena situacija. Čini se da je minimalno igrač igrao loptu rukom. Teško mi je procijeniti je li promijenila smjer ili nije. VAR soba, VAR tehnologija sigurno ima alate poput naših gdje su mogli egzaktno uočiti da li je to bilo jasno i očigledno. Ukoliko je bilo jasno i očigledno, i ukoliko je bilo te ruke, onda ruku treba kazniti. Znamo, u pravilima igre piše ukoliko napadač namjerno ili nenamjerno igra loptu rukom pa čak i ako dodirne na ovakav način i pritom postigne pogodak on ili njegov suigrač, treba dosuditi izravni slobodni udarac za obrambenu momčad, a znamo da je Istra imala jednu sličnu situaciju prije nepunih mjesec dana tako da sigurno je Istra u ovom trenutku nezadovoljna ovom odlukom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!