Strahonja o laktu Rebića: Ne vidim razloga zašto to ne bi bio crveni karton

26.10.2022.

21:36

Autor: I.L./HRT

Ante Rebić, Robert Ljubičić

Ante Rebić, Robert Ljubičić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Marijo Strahonja analizirao je suđenje na utakmici između Dinama i Milana (0:4), a posebno se osvrnuo na situaciju iz 35. minute kod rezultata 0:0 kada je Rebić laktom išao prema Ljubičiću. Rebić nije dobio ni žuti karton.

- Pogledajte sad Marciniaka, on je čak desnu ruku stavio na poziciju džepa. Mislim da je tu veliki utjecaj napravio četvrti sudac, iako je lakat vrlo jasan i očigledan. Ako mu je već četvrti sudac signalizirao da nema određenog intenziteta i čistog lakta, ovdje potpuni prostor ostavljamo VAR-u i on se stvarno ovdje mogao javiti i dati drugu priliku glavnom sucu, ističe Strahonja pa dodatno objašnjava:


- Rebić normalno trči, ruke su mu potpuno normalne, njegov lakat je ispod ramena, međutim u trenutku udaranja on svjesno podiže lakat i udara Ljubičića. Definitivno prostor gdje se VAR trebao javiti i dati drugu priliku glavnom sucu i neka glavni sudac procijeni. Ove su situacije unazad bile izravni crveni karton, uopće nije bilo dileme. Danas je UEFA malo podignula ljestvicu. Sigurno će na UEFA-i biti rasprave je li to za žuti ili crveni. Ne vidim razloga zašto to ne bi bio crveni karton.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!