Strahonja: Nije bilo penala za Hajduk, a Dinamo je oštećen za dva

23.09.2019.

22:30

Autor: HRT

default error photo
HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja smatra da Dinamu nisu dosuđena dva kaznena udarca.
Nogometaši Varaždina iznenadili su Dinamo u susretu devetog kola Prve HNL. Trener Dinama Nenad Bjelica igračima zamjerio lošu predstavu, a najbolju večer nije imao ni sudac Marko Matoc pogreškama na štetu prvaka. HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja smatra da Dinamu nisu dosuđena dva kaznena udarca.  

U 10. minuti obrambeni igrač Varaždina igrao je u rukom u kaznenom prostoru, sudac nije pokazao na bijelu točku, a sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja smatra da je pogriješio.

- Ruka je u neprirodnom položaju, sudac je trebao dosuditi kazneni udarac. Sudac je pao na fintu i dosudio prekršaj u napadu iako udarca u trbuh nije bilo, objasnio je Strahonja.

U 35. minuti pao je Gavranović nakon povlačenja obrambenog igrača.

- Obrambeni igrač svjesno povlači igrača. Gavranović se svjesno baca te možda utjecao na sučevu odluku, rekao je Strahonja, a još je u prvom dijelu akcije pao Hajrović te sudački ekspert smatra da je Matoc ponovno pogriješio.

Petković je pao u 94. minuti, startao je nogometaš Varaždina, sudac nije dosudio ništa, a u ovom slučaju Strahonja smatra da je donio dobru odluku što nije pokazao na bijelu točku.

- Pravovremeno uklizavanje i važna odluka suca, pokazao je stabilnost bez obzira na previde prije, rekao je Strahonja potvrdivši kako ipak dva kaznena udarca nisu dosuđena za Dinamo u velikoj pobjedi Varaždina. S druge strane, Strahonja smatra da za Hajduk nije trebao biti kazneni udarac iz kojeg su poveli u 41. minuti protiv Intera.

- Nedvojbeno postoji kontakt, ruke su vidljive na leđima, sudac je dobro postavljen. Ali, nema intenziteta prekršaja i sudac nije trebao suditi kazneni udarac, rekao je Strahonja o duelu Grgića i Ismajlija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!