Strahonja: Mislim da sudac više neće biti na utakmici Lige prvaka

05.10.2022.

21:08

Autor: K.L./HRT

Marijo Strahonja

Marijo Strahonja

Foto: HTV / HRT

U HRT-ovoj emisiji Lige prvaka analizirala se utakmica trećeg kola između Salzburga i Dinama. Austrijska momčad na kraju je slavila s 1:0.

Na početku je sudački ekspert Marijo Strahonja komentirao poništen gol Josipa Drmića u samoj završnici.

- Jasno je da se na prvi pogled činilo da je jasno, ali vidjelo se da je Drmić bio u poziciji zaleđa. VAR je bio neumoljiv i utvrdio da se radilo o zaleđu. Ispravna odluka, rekao je Strahonja.

video thumb

Tomislav Ivković analizirao je utakmicu te ustvrdio da Dinamo nije igrao na razini na kojoj je trebao za pozitivan rezultat.

- Ritam utakmice nije bio onakav kakav smo očekivali. Nije bilo velikih pritisaka i šansi. Salzburg je imao kontrolu u drugom dijelu, u drugom je Dinamo imao problema jer su pali neki igrači. Dinamo nije uspio ponoviti igru s prvog poluvremena. Moharrami je odigrao dobru utakmicu, tako da šteta zbog penala. Premalo igrača se nudilo, Petković i Oršić su bili odsječeni.

Drugi stručni komentator Anton Samovojska bio je na sličnom tragu kao i Ivković.

- Salzburg nije toliko impresionirao, nije bio toliko bolji. Problem je bio taj što je u Dinamu bilo previše promatrača, a premalo onih koji su se nudili. Ljubičić i Mišić su bili sjajni, a i Ivanušec u prvom poluvremenu. Tada je bilo dobro, ali koban je bio početak drugog dijela kada je Dinamo bio previše pasivan. Premalo je igrača sudjelovalo u organizaciji igre. Da je Drmić zabio, onda bi rekli da je Dinamo bio dobar, no nije bio dobar. Rekli smo uoči utakmice da Dinamo mora igrati najbolju utakmicu jeseni, a to se nije dogodilo, dogodilo se ono suprotno, kazao je Samovojska.

Strahonja se osvrnuo na kazneni udarac za Salzburg kad je Moharrami srušio Ulmera.

- Imamo nepotreban i neoprezan zahvat igrača Dinama koji preko ramena stavlja ruku na prsa. Sudac ima prostor dosuditi kazneni udarac, nema pretjeranog intenziteta, igrač je osjetio protivnika na prsima i pao. Vidimo razliku suca koji dolazi iz nejake lige, suci iz jačih liga bi se bolje pozicionirali više lijevo i možda bi mogli procijeniti slab intenzitet. Ipak, iz ove pozicije sucu ne možete zamjeriti jer je vidio ruku ispred prsa. VAR je ovdje nemoćan, on vidi kontakt i nema mogućnost reakcije, kazao je Strahonja.

Iako je Strahonja kazao da je penal mogao biti dosuđen, bio je izrazito kritičan prema latvijskom sucu Andrisu Treimanisu.

- Sudac nema značajne utakmice, nije ostavio trag na Uefinim utakmicama i ranije. Nije imao ujednačen kriterij kartona, Ademi je dobio nepotreban karton, često su mi igrači prigovarali... Mislim da više na utakmici Lige prvaka više neće biti. Kritičan sam jer sam to uvidio. Očekujete utakmice Lige prvaka da budu čvrste i jake. Situacija za kazneni udarac, tu je nedostajalo njegovog iskustva za procijeniti intenzitet...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!