21:39 / 26.11.2018.

Autor: HRT

Strahonja: Hajdukov pogodak neregularan, Slaven oštećen

-

-

Foto: - / -

U emisiji Stadion Igor Cvitanović i sudački ekspert Mario Strahonja analizirali su susret Hajduka i Slaven Belupa.
Igrači Hajduka opet nisu uspjeli svladati Slaven Belupo. Na praznom Poljudu rezultat je bio 2:2, a Koprivčani su imali čak prilku i pobjediti. Ipak momčad Zorana Vulića dva puta je lovila zaostatak te na kraju uspjela stići do boda. U emisiji Stadion Igor Cvitanović i sudački ekspert Mario Strahonja analizirali su susret Hajduka i Slaven Belupa. Jako je teško igrati pred praznim tribinama. Očekuje se puno od Hajduka, ali oni u ovom trenutku ne mogu puno više. Mislim da Hajduk jedva čeka zimsku pauzu da se konsolidiraju, da prođu pripreme sa Vulićem i onda će moći očekivati pravi rezultat, objasnio je Igor Cvitanović.
Nažalost opet je sudac imao glavnu ulogu u susretu. Kako je rekao sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja Koprivničani su teško oštećeni u ovom susretu. Bilo je dosta spornih detalja, a suđenje na Poljudu moglo je i moralo biti bolje, kazao je Strahonja. Prva sporna situacija je ona kod kontakta Lopeza i Jelića u kojoj je prvo dosuđen kazneni udarac, a zatim je odluka promijenjena. Igrač Hajduka Lopez želi izbiti loptu, ali nogom udara u bedro igrača Belupa. Suci su poništili penal vjerojatno zato jer su vidjeli gostujućeg igrača Jelića da igra rukom. Ali on nije igrao rukom nego bedrom, a Lopez ga je udario po nozi. Bio je prekršaj za kazneni udarac i opomena za Lopeza u izglednoj situaciji za postizanje pogotka, objasnio je Strahonja. Puno veća pogreška dogodila se kod Hajdukovog pogotka za 1:1. U ovoj akciji trebamo gledati dvije situacije. Na prvu izgleda da je zaleđe, ali nije. U prvoj obrambeni igrač vidi loptu, očekuje loptu, ima ravnotežu svog tijela i želju da igra s loptom što znači da ima namjeru. Ivanovski nije bio u zaleđu, ali od tog trenutka kreće druga akcija. U toj akciji Said se nalazi u poziciji zaleđa, uključuje se iz pozicije zaleđa i zabija neregularan pogodak, dodao je Strahonja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!