Štefanje tradicionalno uz Kutiju šibica: Rapsodija poteza i ljepote

26.12.2022.

10:01

Autor: HRT/Dobro jutro, Hrvatska

Boro Stipić

Boro Stipić

Foto: HRT / HTV

Iz dvorane 2 Doma sportova za Dobro jutro, Hrvatska javio se Krešo Volarević, tamo je danas na rasporedu seniorsko četvrtfinale 51. izdanja Kutije šibica, pravi spektakl.  

Sugovornik našem Kreši bio je Boro Stipić, voditelj projekta MNT Kutija šibica. 


Najavljujemo kažu stariji poznavatelji najbolji dan turnira. Sve je ušminkano, sve je spremno, Štefanje tradicionalno najuzbudljiviji dan na Kutiji šibica: 


- Štefanje u Kutiji šibica je najradosniji i najznačajniji dan za nas. Večeras će se u ovoj dvorani održati sve ono što je najljepše i što Kutija može pružiti. Večeras će se to uprizoriti u ovoj dvorani i tako da ćemo istinski uživati u malom nogometu, ističe Stipić. 


Priča je počela 26. studenoga ove godine, rekordan broj ekipa, oni koji prežive do četvrtfinala, svi su favoriti, znači vrlo zanimljivo:


- Kutija traje već mjesec dana, igrali smo u četiri dvorane, da bismo prošli tjedan došli u Dom sportova i dvoranu 2. Stari zagrebački hakleri znaju, tko doživi Štefanje u Kutiji šibica, taj može biti osvajač. Izrazitih favorita nema, to nam je pokazala tradicija Kutije. Večeras će se odigrati četiri četvrtfinalne utakmice seniora, dvije polufinalne žena i dvije utakmice polufinala veterana. Svi će moći istinski uživati.

Veteranske utakmice, to su sve bivši prvoligaši, ne samo iz Hrvatske, to su uvijek spektakli:


- Tako je, seniorske ekipe koje dođu do četvrtfinala, to su uvijek poluprofesionalci, ali sva draž je u veteranskoj kutiji kada vidite malo proćelave, trbušaste bivše zvijezde, koji još uvijek jako dobro igraju i zadovoljstvo ih je vidjeti. Seniorima baš treneri i uprave klubova baš i ne daju nastupati, ali je rapsodija poteza i ljepote u veteranskom dijelu, kada bivši nogometni prvoligaši igraju. 


Čeka nas prepuna dvorana, a danas će se pustiti i posljednjih tisuću ulaznica u prodaju.


- Večeras će dio gledatelja ostati ispred dvorane, to se u pravilu uvijek dogodi. Mi smo tu limitirani s 3 i pol tisuće gledatelja koliko stane u ovu dvoranu. Mi kao organizatori smo sačuvali tisuću ulaznica, koje ćemo danas u 12 i 30 sati pustiti u prodaju na našim blagajnama. Tako da se ipak mogu nabaviti karte, online prodaja je planula u 48 sati, tako da se u pravilu na Štefanje traži uvijek karta više. 


Podsjetimo, prijenos završnice Kutije šibica moći ćete pratiti na našem Drugom programu. U srijedu 28. prosinca na rasporedu su seniorske polufinalne utakmice, a zatim u četvrtak 29. prosinca možete gledati prvo finale veterana, a zatim i seniora. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!