12:48 / 20.02.2020.

Autor: A.M./HRT

Stanić oštro po novinarima: Određeni mediji destabiliziraju Hajduk

Mario Stanić (Foto: Milan Šabić/PIXSELL)

Mario Stanić (Foto: Milan Šabić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hajduk je za 12 sati sazvao izvanednu konferenciju za novinare, a na njoj se pojavio savjetnik predsjednika za sportsku politiku Mario Stanić.
Hajduk je za 12 sati sazvao izvanednu konferenciju za novinare, a na njoj se pojavio savjetnik predsjednika za sportsku politiku Mario Stanić. Pričao je o zimskom prijelaznom roku i transferima, ali i o nametanju igrača preko medija i općem zagađivanju atmosfere.
- U ovom prijelaznom roku nismo doveli napadača zato što nismo htjeli dovesti bilo koga. Napadači su jako skupi, ozbiljni klubovi ih puštaju samo za velike količine novca. Kopali smo i potrošili smo puno energije po pitanju širenja kadra, ali smo na kraju preuzeli odgovornost i odlučili ne zatvarati mogućnost igranja određenim mlađim igračima, objasnio je nedolazak zvučne napadačke prinove.
- Uostalom, prvoplasirani Dinamo zabio je samo pet golova više od nas. Zaključili smo da je puno manji rizik zadržati Jaira, iako smo imali ozbiljnu ponudu za njega, nego raditi neke populističke i stihijske poteze, dodao je.
Dosta se priča o neigranju Darka Nejašmića, a tu je Stanić bio oštar.
- O njemu je izašlo članaka kao o cijelom Hajduku, očito ima interesnih skupina i lobija koji guraju tu priču. No teren je kod nas jedino mjerilo, nitko neće u momčad preko agenata i medija.  
O trenutačnom stanju momčadi rekao je: - Momčad je na pripremama pokazivala više samopouzdanja i hrabrosti nego kad smo ušli u prvenstvu, čini mi se da pritisak koji se nameće zbog rezultata prelazi u strah umjesto da prijeđe u jednu dozu izazova. Tu ima posla za raditi, ali kad to popravimo bit će bolje.
Zamjetio je i jednu opću negativnu atmosferu oko Hajduka, no kaže da je to više medijska priča nego istina.
- Kad sam dolazio, došao sam s jednom vrstom grča pod dojmom medija  i  nekakvih napisa koji nisu ni blizu istine. Nema što se nije vezalo za Hajduk, od toga da ga vodi ulica, do orjunaša, samo fale masoni pa da priča bude potpuna. Određeni mediji očito imaju potrebu destabilizirati klub, a ja vam tvrdim da slika nije ni približno onakva kakvom se prezentira u medijima.
Za kraj je poručio: - Hajduk će biti prvak prije ili kasnije, riječ je o velikom klubu koji će se posložiti prije ili kasnije, to nije upitno,

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!